KiKa lanceert voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben'.

Het is vandaag Wereld Kinderkankerdag. Op deze dag denken wij extra aan alle kinderen en gezinnen die te maken hebben met kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland de ziekte waarvan 1 op de 5 het momenteel niet redt. Om kinderen bewust te maken van kinderkanker en het feit dat zorgeloos groot worden niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geeft KiKa voorlichting over kanker. Om dat onder de aandacht te brengen lanceren we vandaag de voorlichtingscampagne ‘Als ik later groot ben’

Voorlichting over kinderkanker

Bewustwording creëren rondom het onderwerp kinderkanker en kinderen leren dat zorgeloos groot worden niet vanzelfsprekend is; dat is de doelstelling van de nieuwe voorlichtingscampagne ‘Als ik later groot ben’ van KiKa. De kern van de campagne is een impactvolle video waarbij kinderen vertellen over hun dromen en ambities. Een ziek kind heeft deze dromen net zo goed. Maar zieke kinderen moeten eerst beter worden om die dromen te kunnen verwezenlijken. De voice-over ligt in handen van KiKa ambassadeur Ferdi Stofmeel.

Bekijk de video hier

Het verhaal van Anne

De 12-jarige Anne is het gezicht van de campagne. Ze wordt momenteel behandeld voor een vorm van botkanker. De afgelopen jaren ging de familie door een loodzware tijd. Niet één maar twee kinderen in het gezin werden getroffen door kanker. `Een nachtmerrie!`, zegt moeder Fleur. `Toen onze jongste zoon net vijf jaar schoon was, bleek ook Anne kanker te hebben.´ Naar omstandigheden gaat het gelukkig goed met haar. “Fijn om met mijn verhaal kennis te kunnen delen over het onderwerp”.  

Voorlichting van KiKa

KiKa lanceert vandaag het nieuwe voorlichtingsmateriaal voor de onderbouw. Zo hebben we nu voor alle klassen van de basisschool passend voorlichtingsmateriaal beschikbaar. Zodat kinderen op een interactieve manier, spelenderwijs leren over kinderkanker. Wil jij meer weten over de voorlichting van KiKa?

Klik hier

Lees meer:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren