Beste Zangers KiKa special levert ruim 1,6 miljoen euro op 

In de tv-uitzending Beste Zangers voor KiKa vroegen Jaap Reesema, Tabitha, Tania Kross, Henk Poort, Maria Fiselier en Glen Faria aandacht voor Stichting Kinderen Kankervrij door prachtige duetten te zingen. Tijdens de avond riepen de zangers en oud-deelnemers de kijker op om te doneren aan KiKa. En dat werd massaal gedaan. De tv-uitzending leverde ruim 1.655.755 euro op. 

 “Een prachtig muzikaal programma verbinden aan een sympathiek en urgent doel moet iets moois opleveren”, zegt Frits Hirschstein (oprichter KiKa). “Dat was mijn eerste gevoel toen ik met Annette de Vries van AVROTROS sprak over een vernieuwend fondsenwervend tv-concept voor KiKa. We hebben Nederland weten te raken en dat geeft een goed en blij gevoel.” 

Mediadirecteur AVROTROS Bart Barnas vult aan: “Muziek verbindt. En brengt ons samen. Ik ben heel trots dat zoveel Nederlanders hun hart hebben laten spreken." 

Doneren voor het Prinses Máxima Centrum 

De opbrengst van de Beste Zangers KiKa-special gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, dat wordt uitgebreid met twee extra researchverdiepingen. Zodat er in de toekomst nog meer onderzoekers aan de slag kunnen in het centrum, om te werken aan de gedeelde missie van KiKa en het Máxima: 100% genezing met optimale kwaliteit van leven. Dat is nodig want jaarlijks krijgen ruim 600 kinderen in Nederland kanker. En 1 op de 5 redt het niet. Dat betekent dat elke drie dagen een kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker. 

Anita Meyer, ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum, had wel vertrouwen in het feit dat mensen hierdoor geraakt zouden worden. “Maar dat het zoveel geld op zou brengen, dat is ongekend!”. 

Persoonlijke verhalen 

Naast prachtige duetten, zagen we in het tv-programma de aangrijpende portretten en indrukwekkende verhalen van mensen die met kinderkanker te maken hebben. Zoals Jans, een 11-jarig meisje met acute lymfatische leukemie. Lizzy, bij wie op 5-jarige leeftijd een hersentumor werd geconstateerd, die nog dagelijks de gevolgen van haar zware behandeling ervaart. En de ouders en zus van Sam, die vertellen over hun zoon en broer die vorig jaar helaas is overleden aan kanker.   

Heb jij Beste Zangers gemist? Terugkijken kan hier


Ben jij een journalist en heb jij vragen over dit bericht?
 

Neem contact op met de woordvoerder

Ook relevant:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren