kinderen hardlopen run for kika

Resultaten

Wat heeft KiKa tot nu toe bereikt?

KiKa heeft tot nu toe 180,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dankzij alle donaties, van kleine tot grote, is dit mogelijk gemaakt. 

Hieronder een korte samenvatting van hoe de donaties tot en met 2020 zijn besteed.Taartdiagram
•    86,8 miljoen aan onderzoeksprojecten 
Dit zijn 207 goedgekeurde onderzoeksprojecten. Onderzoeksprojecten worden door onderzoekers verbonden aan een wetenschappelijke instelling in Nederland ingediend bij KiKa. Na een positief advies van de Wetenschappelijke Raad worden onderzoeksprojecten, die als excellent worden beoordeeld, gefinancierd. Een onderzoek duurt over het algemeen 4 jaar en kost gemiddeld tussen de 400.000 en 600.000 euro. 

•    8 miljoen voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum
De campagne ‘Draag je steentje bij’ van KiKa is georganiseerd zodat de bouw van het Prinses Máxima Centrum gestart kon worden. We hebben letterlijk en figuurlijk steentjes verkocht om te kunnen bouwen.

•    35,5 miljoen voor de onderzoeksafdeling van het Prinses Máxima Centrum
Hiermee is de onderzoeksafdeling van het Prinses Máxima Centrum na de bouw ingericht. Denk hierbij aan de aankoop van microscopen, speciale vriezers voor de opslag van cellen, steriele werkplekken, warme kasten waarin cellen kunnen groeien en allerlei andere apparaten die nodig zijn om onderzoek te doen.

•    50 miljoen voor de Core Funding van het Prinses Máxima Centrum
Dit is een basisfinanciering voor de vaste kosten van alle onderzoeksgroepen. Hiermee kunnen alle onderzoekers aan het werk. Deze financiering is gestart in 2016. De eerste onderzoeksgroepen waren toen al aan het werk in het tijdelijke onderzoekscentrum in het Hubrecht Instituut.

Er is de komende jaren nog altijd veel geld nodig voor de belangrijke onderzoeken naar kinderkanker.  We willen en moeten van 81% naar 100% genezing. Draag jij ook jouw steentje bij? 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren