KiKa onderzoek kinderkanker microscoop lab

Onderzoeken

Waarom is onderzoek naar kanker bij kinderen zo belangrijk?

Kinderkanker is doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onder kinderen. Misschien ken jij ook iemand in jouw omgeving die ermee te maken heeft gehad. Eén op de vier kinderen met kanker redt het helaas niet. Met jouw steun kunnen wij wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker financieren om de genezingskans van 81% te verhogen naar 100%.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
 

In mei 2018 is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa geopend; het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek vindt hier plaats. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum. Hier werken artsen, onderzoekers en andere specialisten samen zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen. 

Academische centra
 

Om de genezingskans te verhogen is er veel kostbaar onderzoek nodig. Naast de onderzoeken in het Prinses Máxima Centrum zijn er ook KiKa onderzoeken die plaatsvinden in academische centra in Nederland. Hieronder vallen het Amsterdam UMC (Emma Kinderziekenhuis en VUmc), Beatrix Kinderziekenhuis, Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Amalia Kinderziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten op elkaar afgestemd, waardoor zij gezamenlijk een breed spectrum van kinderoncologie dekken.

Kwaliteitsbewaking onderzoeken


KiKa heeft een Wetenschappelijke Raad aangesteld die alle onderzoeksvoorstellen van wetenschappers beoordeelt. De Wetenschappelijke Raad bestaat uit vooraanstaande onderzoekers op het gebied van kanker. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft ons geadviseerd bij het samenstellen van deze raad. Zo weten wij en jij zeker dat alleen de beste onderzoeken gefinancierd worden. Lees hier meer over de kwaliteitsbewaking. 

Wil je meer weten over de onderzoeken die wij financieren? Kijk ook eens naar de links hieronder voor meer informatie.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren