kinderen hardlopen run for kika

Bestedingen van KiKa

Jouw euro goed besteed

KiKa werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker. Lees hier meer over onze bestedingen.

Hoe wordt jouw donatie besteed?

KiKa heeft tot nu toe 156,2 miljoen euro besteed aan haar doelstellingen. 

Hieronder een korte samenvatting van hoe de donaties tot en met 2022 zijn besteed. Dit zijn de voorlopige cijfers. Over boekjaar 2022 heeft nog geen accountantscontrole plaatsgevonden.

•    81,5 miljoen euro aan onderzoeksprojecten 
Dit zijn in totaal 235 onderzoeken. Onderzoeksprojecten worden door onderzoekers verbonden aan een wetenschappelijke instelling in Nederland ingediend bij KiKa. Na een positief advies van de Wetenschappelijke Raad worden onderzoeksprojecten, die als excellent worden beoordeeld, gefinancierd. Een onderzoek duurt over het algemeen 4 jaar en kost gemiddeld tussen de 400.000 en 600.000 euro. 

•    10,3 miljoen euro voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum
Dankzij de campagne ‘Draag je steentje bij’ van KiKa kon de bouw van het Prinses Máxima Centrum gestart worden. We hebben letterlijk en figuurlijk steentjes verkocht om te kunnen bouwen.

In 2022 is er eenmalig ruim 2,2 miljoen euro extra opgehaald voor de bouw en inrichting van clean rooms in het Prinses Máxima Centrum. Dit bedrag is tot stand gekomen dankzij de kijkers van Beste Zangers en de eenmalige extra inkomsten van KiKa Korte Broek.

•    63,5 miljoen euro voor de programmafinanciering van het Prinses Máxima Centrum
Dit is een basisfinanciering voor de vaste kosten van alle onderzoeksgroepen. Hiermee kunnen alle onderzoekers aan het werk. Deze financiering is gestart in 2016. De eerste onderzoeksgroepen waren toen al aan het werk in het tijdelijke onderzoekscentrum in het Hubrecht Instituut.

•    943 duizend euro voor voorlichting

Naast het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek, heeft KiKa als doel om voorlichting te geven over kinderkanker. Dit doen onze bevlogen gastdocenten aan kinderen op de basisschool. Elk jaar stellen wij geld beschikbaar voor voorlichtingscampagnes zodat kinderen meer leren over de ziekte en beter begrijpen wat leeftijdsgenootjes doormaken.

Wil jij meer weten over onze bestedingen? Lees dan ons jaarverslag.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren