Voorlichting

Lees hier meer over alle voorlichting die KiKa biedt

Astronaut, piloot, juf of brandweerman? Wat wilde jij vroeger worden? Ieder kind heeft dromen en ambities. Een kind dat ziek is heeft die dromen net zo goed. Maar zal eerst beter moeten worden om deze dromen te kunnen verwezenlijken. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Om hier aandacht voor te vragen én bewustwording te creëren, geeft KiKa voorlichting over kinderkanker.  

Alles over voorlichting

Wil jij jouw klas meer leren over kinderkanker? Dan ben je bij KiKa aan het juiste adres! KiKa heeft diverse lesmaterialen beschikbaar voor de basis- en het voortgezet onderwijs. De bevlogen gastdocenten komen graag langs voor een gastles. Zo leren de leerlingen meer over kinderkanker en wat een ziek leeftijdsgenootje doormaakt. 

Onderbouw

Voor groep 1 & 2 en groep 3 & 4 heeft KiKa een interactief verhaal ontwikkeld

Lees meer

Bovenbouw

Voor kinderen in groep 5, 6, 7 & 8 heeft KiKa het Klassenspel ontwikkeld. 

Klik hier

Spreekbeurtpakket

Wil jij een spreekbeurt over kinderkanker houden? Wij helpen je graag op weg!

Klik hier

Al meerdere jaren op rij mogen wij KiKa ontvangen op MDO de Poldervaart. Deze goed verzorgde gastles neemt de kinderen mee zodat ze weten wat leeftijdsgenootje Sarah doormaakt. Leuk om te ervaren wat de denkwijze is van kinderen. En bij welke situatie de kinderen de meeste steun geven aan Sarah. Deze gastles sluit volledig aan bij de belevingswereld en is erg laagdrempelig.  

Jarno Meulstee – Docent bij MDO de Poldervaart 

Als ik later groot ben

Kinderen bewust maken over kinderkanker én de voorlichting die KiKa biedt op de kaart zetten. Dat is het doel van onze voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben'. Bekijk de campagnevideo hieronder.

Het verhaal van Anne

Anne droomt ervan om ooit te werken in het Prinses Máxima Centrum als verpleegkundige. Ze is het gezicht van onze voorlichtingscampagne.

Lees haar verhaal

Gastdocent aan het woord

KiKa heeft ruim 30 enthousiaste gastdocenten die voorlichting geven over kinderkanker. Lees hier meer over hun motivatie om dit te doen voor KiKa.

Lees hun verhaal

De kinderen hebben zelf invloed op het verhaal door interactief mee te denken. Er is geen goed of fout en de kinderen bedenken zelf waarom en wanneer ze willen steunen met hun krachtkaart. Het is mooi hoe stil en betrokken een klas kan zijn bij dit verhaal. De kinderen denken mee en voelen mee. Ze ervaren het gevoel van machteloosheid en ze leren respectvol over dit onderwerp na te denken. Een zeer waardevolle en leerzame les.  

Martijn van Heerden - Leerkracht basisonderwijs Panta Rhei 

KiKa college

Voor middelbare scholieren hebben wij het KiKa College, een online platform vol informatie over kinderkanker. Met handig materiaal voor het maken van (profiel)werkstukken of presentaties.

klik hier

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren