Voor Kids

SportenvoorKiKa2Hallo, leuk dat je er bent!

Hier kun je alles vinden over KiKa. Je kunt bijvoorbeeld lezen wat kanker bij kinderen precies is en wat KiKa doet. Daarbij vind je meer informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Of misschien wil jij wel voor ons in actie komen, maar weet je niet hoe te beginnen of wil je eerst nog wat meer weten over KiKa.
Dat kan allemaal hier. Ook hebben we leuke filmpjes voor je en kun je onze kleurplaat downloaden.
Wij wensen je vast veel plezier en succes.

Heb je na het lezen van onze website toch nog vragen? Je kunt altijd een mail sturen naar info@kika.nl. We helpen je graag op weg.

Kom in actie

Wil je KiKa ook helpen? Dat kan door met een actie geld in te zamelen. Er zijn veel verschillende manieren om ons te steunen en we kunnen je hulp heel goed gebruiken! We hebben promotiespullen die we je kunnen toesturen (denk aan brochures, kaarten en posters) en we helpen je graag om je actie tot een groot succes te maken. Misschien heb je zelf al een leuk idee voor een actie en kun je niet wachten om te beginnen? Of wil je hier eerst inspiratie opdoen?

rijckenborg 2

Ideeën voor een actie zijn bijvoorbeeld:

  • Maak de lekkerste cupcakes en versier deze. Verkoop ze bijvoorbeeld op school of aan de buren en vrienden
  • Organiseer een evenement, bijvoorbeeld een musical, dansvoorstelling of talentenshow. Verkoop de entreekaartjes. Je kunt dan ook nog met een donatiebox rondgaan.
  • Tover je huis om tot een restaurant (met hulp van je ouder/verzorger) en nodig vrienden of familie uit om te komen eten. Voor het heerlijke menu betalen ze een bedrag.
  • Doe mee aan een sportevenement of wedstrijd (wandelen, fietsen, schaatsen, zwemmen, hardlopen) en laat je sponsoren per minuut, per afgelegde kilometer of per dag. Organiseer het zelf of met de hele klas! Ken je de Run for KiKa al? Kijk op www.runforkika.nl en misschien zien we je aan de start van een van de runs.
  • Organiseer een bingo, loterij of veiling. Vraag bijvoorbeeld familie, vrienden of andere contacten of zij nog speciale spullen hebben die ze daarvoor willen geven of maak zelf mooie kaarten of schilderijen.
  • Ga lege flessen inzamelen en lever deze in voor het statiegeld
  • Doe bijvoorbeeld klusjes voor je ouders of familie. Jij kunt vast heel goed de auto wassen of de bladeren uit de tuin harken.
  • Zit je op een sport? Bedenk met het hele team en je coach een mooie actie. Bijvoorbeeld een toernooi voor KiKa of laat jullie per doelpunt sponsoren.
  • Ook een idee: met de klas of zelfs met de hele school een mooie actie bedenken! Een sponsorloop op wielen (denk aan de step, skelter, fiets ) of een gewone sponsorloop. Of een fancy fair met allemaal kraampjes met eten, drinken en spelletjes. Vraag de juf of meester om te helpen.

kika acties

Heb je een leuke actie bedacht? Met de organisatie kunnen we je niet helpen, maar ter ondersteuning hebben we wel promotiemateriaal. Overleg met je ouder(s) of verzorgers om te kijken of het kan en mag. Zij kunnen je misschien ook heel goed helpen. Als je een actie gaat organiseren op school of op de sportclub, dan moet je het natuurlijk vragen aan de juf of meester of trainer of coach.
Hopelijk zijn zij net zo enthousiast als jij!

Klaar voor de start? Leuk! Stuur een mail met de ideeën voor de actie naar actie@kika.nl. Wij antwoorden je dan zo snel mogelijk en kijken wat we voor je kunnen doen.
Heel veel succes!