Voor Kids

SportenvoorKiKa2Hallo, leuk dat je er bent!

Hier kun je alles vinden over KiKa. Je kunt bijvoorbeeld lezen wat kanker bij kinderen precies is en wat KiKa doet. Daarbij vind je meer informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Of misschien wil jij wel voor ons in actie komen, maar weet je niet hoe te beginnen of wil je eerst nog wat meer weten over KiKa.
Dat kan allemaal hier. Ook hebben we leuke filmpjes voor je en kun je onze kleurplaat downloaden.
Wij wensen je vast veel plezier en succes.

Heb je, na het lezen van onze website, toch nog vragen? Je kunt altijd een mail sturen naar info@kika.nl. We helpen je graag op weg.

Filmpjes

We hebben een aantal leuke en leerzame filmpjes om te bekijken. Misschien kun je deze ook gebruiken voor je werkstuk of spreekbeurt.

Introductiefilmpje www.kikaindeklas.nl

De commercial van KiKa

Deze reclame voor KiKa is gemaakt in 2011. Het verhaal van KiKa kan door niemand zo overtuigend gebracht worden als door kinderen die het van dichtbij mee maken. Daarom zie je in deze commercial het verhaal dat gemaakt is van groep 5/6 van de Albert Plesmanschool in Rotterdam. In deze klas zat Larissa (9 jaar), zij had toen leukemie.

Interview van ex-kankerpatiënt Roy met kinderoncoloog Rob Pieters

Dit interview heeft Roy Looman in 2011 gehouden met kinderoncoloog Rob Pieters. Roy kreeg zelf kanker. Inmiddels gaat het gelukkig heel goed met hem. Hij studeert nu medicijnen aan de universiteit. Zijn droom is om ook kinderoncoloog te worden. Roy stelt in het interview allerlei vragen over kinderkanker. Zo wil hij weten wat het precies is en wat het verschil is tussen kanker bij kinderen en volwassenen.

Om het  interview per vraag te bekijken, klik je hier.

Filmfragment

Dit is een kort fragment van een tekening dat door een kindje wordt gemaakt.

Draag je steentje bij – Pak maar m’n hand (Nick & Simon)

Deze speciale clip is gemaakt in samenwerking met Nick & Simon.  Zij hebben hun hit ‘Pak maar m’n hand’ herschreven speciaal voor de KiKabouw actie ‘Draag je steentje bij’. Met deze actie is er zoveel mogelijk geld ingezameld voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum; het grootste kinderkankercentrum van Europa dat in 2016 haar deuren zal openen.
Frans Bauer overhandigde in december 2013 aan de leden van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum symbolisch een cheque van ruim 8,4 miljoen euro voor de bouw van dit centrum.

Om meer over het Prinses Máxima Centrum te lezen klik je hier