Televisieshow ‘Samen tegen kinderkanker’ op 21 mei

KiKa stopper 21 mei

75% genezingskans kán en moet omhoog

Kanker bij kinderen is gelukkig een relatief zeldzame aandoening. Desondanks is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel het overlevingspercentage inmiddels rond de 75% ligt, is het de droom van KiKa (Kinderen Kankervrij) dat er in de toekomst geen kinderen meer sterven aan kanker. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig.

 Spetterende optredens en ontroerende verhalen

Op woensdag 21 mei aanstaande is daarom de uitzending ‘Samen tegen kinderkanker’, waar bekende Nederlanders zich samen met jonge toptalenten inzetten om meer onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken. Op deze manier kan de genezingskans naar 95% vergroot worden. Door donateur te worden steun jij als kijker deze strijd tegen kinderkanker.
De presentatie van het programma is in handen van TROS presentatrice Antoinette Hertsenberg. Hierbij wordt ze ondersteund door Erica Terpstra en Andre van Duin als meneer Wijdbeens. Tijdens het programma zijn spetterende optredens te zien van verschillende artiesten waaronder Timor Steffens. Zij treden op met jonge toptalenten met wie ze speciaal voor deze avond een optreden hebben ingestudeerd. Dat varieert van dans, zang en acrobatiek.

Door het programma heen zijn indringende portretten te zien van kinderen die kanker hebben. Het zijn hoopvolle verhalen van kinderen die op weg zijn om te genezen. Tevens zijn er ook verhalen van kinderen voor wie helaas geen behandeling meer mogelijk is. Aan de hand van deze verhalen wordt zichtbaar duidelijk hoe urgent onderzoek naar kanker is. Hoe meer onderzoek gefinancierd kan worden, hoe groter de kans dat meer kinderen in de toekomst kunnen genezen van kanker.

Foto: Roy Beusker

Samen maken we het mogelijk.
Doe mee en kijk woensdag 21 mei om 21.20 uur op Ned1!