Onderzoek

Om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en behandelingen te verbeteren is veel onderzoek nodig. Mede dankzij KiKa worden veel belangrijke onderzoeken naar kinderkanker gefinancierd. Met als doel: 95% genezing.

Proefschriften

graduation hatEen groot deel van de KiKa onderzoeken wordt uitgevoerd door jonge onderzoekers. Zij hebben ervoor gekozen om na het afronden van hun studie te gaan promoveren. Dit houdt in dat zij 3 à 4 jaar onderzoek doen naar een bepaald onderwerp, een promotieonderzoek. De resultaten van hun promotieonderzoek publiceren zij als artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. Deze publicaties bundelen ze aan het einde van hun promotietraject in een proefschrift (dissertatie), waaraan zij een inleiding, discussie en samenvatting toevoegen. Het proefschrift wordt vervolgens door een promotiecommissie van deskundigen beoordeeld. Wanneer het proefschrift wordt goedgekeurd volgt er een promotieplechtigheid.

 

Na het verdedigen van het proefschrift en het uitreiken van de bul, mag de promovendus de titel “doctor” dragen.

Er zijn in de afgelopen jaren al heel veel wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over onderzoeken die door KiKa werden gesteund. Een deel van deze artikelen maakt onderdeel uit van het proefschrift van een jonge onderzoeker. Hieronder een lijst met al deze proefschriften vanaf 2011.

2016

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

2011