Emelie maakt liedje

Kankerkampioen

De dappere Emelie is 11 jaar en heeft een hersentumor. Onlangs heeft ze te horen gekregen dat ze is uitbehandeld. Maar ondanks dit vreselijke nieuws, heeft ze besloten om haar verdriet om te zetten in iets positiefs. Met haar liedje “Kankerkampioen” wil ze andere kinderen die ook ziek zijn een hart onder de riem steken. “Blijf vooral leuke dingen doen, ook al ben je ziek en gaat het niet zo goed met je.”

Emelie vertelt haar verhaal aan KiKa

Ik ben Emelie, en ben 11 jaar. Ik woon met mijn eeneiige tweelingzus, broer, zusje, hond en moeder in Huizen. In het weekend zijn we bij onze vader in Hilversum. Ik ben ontzettend creatief, muzikaal, en houd van gezellig samenzijn en vooral van lachen. Geen dag ging voorbij zonder tekenen en in mijn dagboek schrijven. Verder houd ik veel van paardrijden, zwemmen, ballet, school en zingen. 

Emelie kreeg een hersentumor

In september 2021 is er bij mij een hersentumor ontdekt. Ik had veel last van hoofdpijnen en moest steeds overgeven als ik op stond. Ik ben in het Prinses Máxima Centrum direct geopereerd, een groot deel van de tumor is verwijderd, maar ik kwam wel linkszijdig verlamd uit de operatie. De uitslag van het weefselonderzoek was zeer slecht, een hooggradig glioom. Geen gevecht mogelijk, ongeneeslijk ziek.

Zwaar traject van behandelingen

Door chemotherapie en radiotherapie en revalidatie heb ik de kans gekregen om nog mooie dingen te mogen doen. Ik vind dat er altijd wel iets kan waar je blij van wordt. Ik heb mezelf rechtshandig leren schrijven. En ik gebruikte een rollator op school. Helaas haalde de kanker mij genadeloos in. Tumoren op de oogzenuw zorgden ervoor dat mijn zicht werd afgenomen. Ik kon niet meer in mijn dagboek schrijven of tekenen, dat was helemaal niet leuk. 

Ondanks dat besloot ik dat ik me toch alles kon inbeelden en dat het toch ook fijn is om alles nu beter te kunnen horen. Weer keek ik vol positiviteit naar wat wel kan. En ik werd met liefde gedragen door mijn omgeving. In huis maar ook op school verzonnen we dingen die ik kon doen. 

Kankerkampioen

In november heb ik me een middag heel verdrietig om de kanker gevoeld. En ik heb toen het lied Kankerkampioen geschreven. Ik wilde dat ieder kind dat ziek is mijn liedje kon horen. Mijn muziekjuf van school heeft mij toen in april geholpen om het liedje Kankerkampioen op te nemen in de studio. Het is mijn wens om andere zieke kinderen hiermee te helpen. Daarnaast gaat alle opbrengst natuurlijk naar Kika.

Ook mag ik mijn andere droom gaan realiseren. Een uitgeverij wil een dagboek voor zieke kinderen gaan uitbrengen! Ook hiervan gaat de opbrengst naar Kika.

Op dit moment ben ik alleen heel erg ziek. Er blijven tumoren groeien en ik ben uitbehandeld. Mijn muziekjuf, mama en mijn tweelingzus zorgen er voor dat het dagboek met mijn ideeën toch straks van de grond komt. Want ziek zijn is niet leuk, maar je gedachten blijven altijd bestaan. 

Namens Emelie❤️

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren