bingo met sterre

Het verhaal van Sterre

Sterre (13) heeft een online bingo avond gehouden voor KiKa!

Een aantal weken geleden heb ik deelgenomen aan een bingo avond via Skype die was georganiseerd door de korfbalvereniging waar ik lid van ben. Het was leuk om in deze bijzondere "corona-tijd" aan zo'n activiteit mee te doen. Dit bracht mij op het idee om ook een bingo avond te organiseren voor vrienden, kennissen en familie. Omdat ik pas geleden een vriendinnetje van school ben verloren aan kanker, wilde ik graag met die bingo geld ophalen voor KiKa. 

Ik heb samen met mijn moeder al onze contacten via de app en via Facebook benaderd met de vraag of ze mee wilden doen. Voor 7,50 euro konden ze een set van 3 bingo kaarten kopen. Binnen een week hadden zich ongeveer 20 mensen aangemeld. Zij waren erg enthousiast en uiteraard bereid het goede doel te steunen! Nadat de lokale krant aandacht aan de actie had besteed, kwamen er nog veel aanmeldingen binnen. Ook van mensen die we helemaal niet kennen, maar die het leuk vonden om mee te doen voor het goede doel.

Na aanmelding verzond ik hen via de mail een set bingokaarten, de link voor Skype en verdere uitleg en de spelregels. Mijn moeder zorgde er voor dat de bingokaarten werden betaald door middel van het sturen van een tikkie. In totaal hadden zich 44 mensen opgegeven voor de bingo. Daarnaast waren er ook mensen die een bedrag hebben gestort voor KiKa zonder dat zij aan de bingo wilden deelnemen. 

Op vrijdagavond om 19:30 uur waren alle aangemelde deelnemers aanwezig en zijn we de bingo begonnen. Omdat ik via de plaatselijke ondernemers, waar ik langs ben gegaan, 12 prijzen ter beschikking had, hebben we in totaal 12 bingorondes gespeeld. In geval van een bingo moest er gebeld worden naar het telefoonnummer van mijn moeder en moest een foto van de bingokaart ter controle naar mijn moeder worden geappt. Op deze manier kon een "valse bingo" worden voorkomen.

Het was leuk dat zowel deelnemende vriendinnen als voor mij onbekende mensen in de prijzen zijn gevallen. Deze prijzen, waaronder een bloemenbon, een kaas en leuke tasjes met thee setjes erin, konden  bij mij thuis worden opgehaald. 

Ik vond het erg leuk om deze bingo avond te organiseren. Het was wel spannend of alles goed zou werken en of het voor iedereen zichtbaar en goed hoorbaar zou zijn. Toen dit het geval bleek te zijn, was ik erg opgelucht! De avond zelf was erg gezellig en veel deelnemers hebben laten weten dat ze het een ontzettend leuke activiteit vonden. Voor mij was het speciaal dat de broer en zus van mijn overleden vriendin ook hebben meegedaan aan de bingo. Tijdens de bingo hebben we op verzoek van deze zus het lievelingslied van het vriendinnetje laten horen, dat ook op de crematie is gedraaid. Dat was wel even slikken...

De totale opbrengst van de bingo was 472,50 euro. Ik heb uiteindelijk 500 euro kunnen overmaken aan KiKa! Het zou natuurlijk leuk zijn als ook anderen op het idee komen om een bingo avond te organiseren om geld in te zamelen voor KiKa. Als iemand wil weten hoe je dit het beste kunt aanpakken, mogen ze via KiKa met mij contact opnemen! 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren