Team Otte

Het verhaal van Siem

Eind september 2020 was het zover; Mud Masters voor KiKa. In de voorbereidingen naar dit sportieve evenement kwamen wij in contact met Team Otte. 

Siem, Ruben (papa) en Evi vormden samen dit team. Het was heel bijzonder dat ze mee konden doen, want Siem (9 jaar) heeft zelf kinderkanker. De motivatie van team Otte was daarom; “zoveel mogelijk kinderen helpen die net als Siem strijden tegen kinderkanker”. Na Mud Masters vertelden de ouders van Siem over de impact van kinderkanker op hun gezin: 

“Siem was al een paar dagen niet lekker. Verkouden, hoesten en weinig energie. Het was herfstvakantie en we gingen met de familie een weekje weg in Nederland. Siem knapte maar niet op. 

Uiteindelijk zijn we naar de plaatselijke huisarts gegaan. Die verwees ons door naar het ziekenhuis. Daar was het vermoedde van een longontsteking. Het zag er complex uit dus werd Siem over geplaatst naar het Sofia ziekenhuis in Rotterdam. Het was een tegenvaller, maar een longontsteking is goed te behandelen. 

Het verwoestende nieuws

Eenmaal in Rotterdam ging het snel; nieuwe onderzoeken, artsen die toch enigszins bezorgd de kamer binnen kwamen. Uiteindelijk kwam ‘s middag het verwoestende nieuws dat het  niet ging om een longontsteking, maar om een tumor. Een tumor die zijn hele linker borstkas vulde.

We zijn met spoed over gebracht naar het Prinses Máxima Centrum. Daar zijn ze direct gestart met behandelen. Siem heeft lymfklierkanker: non-hodgkin. Hij krijgt verschillende soorten chemokuren. De behandeling is minimaal 2 jaar.

In een achtbaan 

Kinderkanker heeft een enorme impact. Je leven ziet er totaal anders uit. Alles wat je ooit belangrijk vond staat ineens in een schril contrast. Je wordt in een achtbaan gezet en je gaat mee met de route van die baan. 
Siem is nu halverwege de behandelingen. Hij heeft de zwaarste kuren gehad  en is hier ontzettend ziek van geweest. De kuren hebben een goed resultaat; de tumor is weg. Hij zit op dit moment in de onderhoudsfase.

Niet te ver vooruit kijken 

Ondanks alles wat we meegemaakt hebben zijn we positief. Maar we hebben wel geleerd dat je niet te ver vooruit kunt kijken. Als ouder blijf je bang voor nieuwe tegenslagen. Maar op dit moment gaat het heel goed. Daar houden we ons aan vast! 

Een paar maanden geleden hadden we nooit kunnen bedenken dat Siem mee kon doen met de Mud Masters voor KiKa. Zo zie je maar dat kinderen ontzettend veerkrachtig zijn. We zijn dan ook ontzettend trots op onze zoon en dochter! Want ook zij heeft een zware tijd gehad.

Waarom is steun aan KiKa zo belangrijk?

Kanker heeft zo'n grote impact op mensen, gezinnen. Onderzoek blijft dan ook hard nodig!”

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren