Rens KiKa

Het verhaal van Rens

In 2015 kreeg Rens de diagnose botkanker (Ewing sarcoom). Hij heeft keihard gevochten en is inmiddels genezen verklaard. Omdat elk kind recht heeft op een leuke jeugd, heeft Rens dit jaar zelf Giro di KiKa gefietst!

Kun je jezelf voorstellen? 

"Hallo allemaal, mijn naam is Rens en ik kom uit Almelo. Ik ben 17 jaar oud en ik houd van fietsen, gamen, schaatsen en ik speel een beetje gitaar."

Wat heb jij precies gehad? 

“In 2015 kreeg ik de diagnose Ewing sarcoom, dit is een bottumor. Toen was ik 10 jaar oud. Op dat punt van mijn leven had ik geen idee wat dat eigenlijk betekende, maar ik wist wel dat het foute boel was. 

De behandeling was heel zwaar, alles om je heen veranderd. Iedereen gaat je anders behandelen, mensen behandelen je niet meer zoals je eerst was, de "normale Rens". Hier ergerde ik mij vooral aan. Ik wilde die extra aandacht niet. Fysiek was het ook verschrikkelijk. Ik was gek op sporten en was altijd druk. Als je dan te horen krijgt dat je een tumor hebt, stort de helft van je leven in elkaar. Verder vond ik het zwaar om te zien hoe de mensen om mij heen ermee om moesten gaan. Ik was vrijwel altijd ziek, dat is niet fijn voor mijn ouders, zusjes en verdere familie. 

Het was een stomme periode, maar als ik die periode niet had doorlopen was ik er nu niet. Ik heb nooit gedacht dat ik het niet zou redden.”

Hoe gaat het nu met je? 

"Ik voel mij beter dan ooit tevoren. Ik sport veel en ik doe alles wat een tiener hoort te doen. Door te trainen en fietsen voor Giro di KiKa voel ik mij topfit!"

Hoe heb je Giro di KiKa beleefd? 

"Ik vond het geweldig om Giro di KiKa samen met een team te fietsen, een week om nooit te vergeten. Het is heel gaaf om Italië te mogen fietsen. Als je om je heen kijkt, overal prachtige bergen, grote bossen en het dal is heel mooi om te zien. 

Je weet pas waarvoor je het doet als je op de fiets zit tijdens Giro di KiKa. Tijdens een beklimming zit je er helemaal doorheen en tóch ga je door, omdat je weet dat er heel veel strijdertjes in het ziekenhuis liggen te vechten voor hun leven. Met die gedachte is het niet meer zwaar wat je doet."

Waarom inzetten voor KiKa? 

"Wij fietsen voor alle kinderen die nu aan het overleven zijn in de ziekenhuizen. Geen een kind verdient het om jaren te verliezen van zijn of haar jongere jaren. Elk kind heeft recht op een leuke jeugd! Als we met z'n allen veel geld ophalen, hebben kinderen een veel grotere kans om weer lekker te kunnen spelen. 

Als jij nog niet mee doet met Giro di KiKa mis je echt wat. Het is niet alleen een week die je nooit vergeet, je helpt kinderen met kanker ongelofelijk veel!" 

Wat zijn jouw sponsortips? 

"Dit zijn mijn sponsortips om nog meer geld op te halen voor kinderen met kanker: 

Begin op tijd met het inzamelen van sponsorgeld
•    Zorg voor een zo hoog mogelijk bedrag
•    Verzin iets origineels om te verkopen, iets wat niemand nog heeft
•    Organiseer een leuke sponsorloop of een andere activiteit

Haal zoveel mogelijk geld op, zodat alle kinderen met kanker een toekomst hebben!"


Wil je meer weten over Giro di KiKa? Kijk dan even hier

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren