Kyan

Het verhaal van Kyan

In 2015 kregen de ouders van Kyan te horen dat hij een hersentumor heeft. Na vele intensieve bestralingen en chemo's, ervaart hij de gevolgen van zijn behandelingen.

Van een sportief kind die bij alle voetbalwedstrijden ging voor de doelpunten, naar een kind waarbij school alle energie opslokt. Familie en vrienden van Kyan vinden daarom dat er meer onderzoek gedaan moet worden zodat de kwaliteit van leven kan worden verbeterd. Daarom rennen ze mee met Run for KiKa Rotterdam.

Moeder van kanjer Kyan

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
De belangrijkste reden dat ik mee doe aan de run is dat ik met eigen ogen zie hoe belangrijk het is dat er meer onderzoeken gedaan kunnen worden ter verbetering van de conditie van het kind.

Wat heeft Kyan precies gehad en hoe kwamen jullie erachter?
Kyan had een medulloblastoom, een soort hersentumor. Het was kerstvakantie en Kyan was niet lekker, aan het spugen en klaagde dat hij duizelig werd als hij op zijn rug ging liggen. Na twee weken en voor de 2e keer naar de huisarts, zijn we direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd al snel ontdekt dat er een tumor zat door middel van een scan.

Hoe is de behandeling van Kyan gegaan?
De tumor is verwijderd twee dagen nadat deze is ontdekt. Na zes weken startte Kyan met de bestralingen en chemo's . Doordeweeks de protonen behandeling in Duitsland en op zaterdag in Rotterdam de chemo. Kyan kreeg veel last van de bijwerkingen en de oncoloog stopte de behandelingen eerder dan gepland . Kyan was op en zijn lichaam kon het niet meer verdragen.

Hoe gaat het nu met Kyan?
Nu ruim een jaar later na de laatste chemo gaat het met Kyan niet echt goed. Nog steeds is zijn lichaam niet hersteld van de bestralingen en chemo's . Voetballen lukt niet meer en ook een dagje uit kan niet meer. Het enige wat hij doet is halve dagen naar school gaan en als hij thuiskomt moet hij daarvan bijkomen.

Je was vorig jaar ook al bij Run for KiKa, hoe heb je dat toen ervaren?
Vorig jaar mocht Kyan op het podium bij de Kanjerkroning zijn. Daar heeft hij enorm van genoten, het was zo bijzonder! En toen zei hij: "Volgend jaar ren ik mee".

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?
Ren mee! Het is zo bijzonder om iets te mogen en kunnen doen voor KiKa. Ik hoop vooral dat er heel veel geld wordt opgehaald, want het is zo hard nodig om de behandelingen te kunnen verbeteren zodat er minder schade wordt aangebracht. Want ja, eerlijk is eerlijk, als je kind het mag overleven, wil je graag weer een fit en gezond kind.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren