Mike

Het verhaal van kanjer Mike

Mighty Mike is een kleine held die samen met zijn broer, zus en ouders in het hoofdstuk leukemie is beland. Zijn moeder vertelt hun verhaal.

Moeder van kanjer Mike

Veilig thuis

Het is nu bijna 5 weken geleden dat wij Mike meenamen vanuit de isolatie in het Prinses Máxima Centrum. Na 6 weken opname mocht hij weer terug de normale wereld in. Een wereld waarin mensen zich veel minder bewust waren dan wij na een periode van isolatie: van het belang van niezen en hoesten in hun elleboog, van handen wassen en regelmatig desinfecteren. Van afstand houden van iemand met een lagere weerstand.

Maar door corona leeft nu onze hele omgeving, het hele land, de hele wereld in een soort van isolatie. Iedereen moet afstand nemen van de ander om zelf veilig te zijn, en het veilig te houden voor hun omgeving. Het is bizar. 

Isolatie

Omdat het echt niet wenselijk is dat Mike kort na de stamceltransplantatie corona krijgt, leven wij nu met het gezin in ons huis in isolatie. Hij is niet meer de enige die kwetsbaar is. Nu zijn wij dat met vijven. Wij mogen het virus allemaal niet krijgen. Tegelijk is het wel fijn dat we in ieder geval veilig zijn wanneer we bij elkaar blijven. 

We komen niet in winkels of op andere openbare plekken, we lopen met een hele grote boog om anderen heen, en broer Jake en zus Elena spelen helemaal niet met andere kinderen. Ook niet buiten. We komen wel buiten, maar dan op plekken waar op dat moment zo min mogelijk mensen zijn. Gelukkig krijgen we nog steeds heel veel hulp en zijn er mogelijkheden tot het bestellen van boodschappen en andere spullen… 

Onwerkelijk

Het is echt heel gek en onwerkelijk dat de isolatieregels nu niet alleen meer gelden voor Mike, maar nu leidend zijn in alles wat we met z’n allen doen. Dat het niet meer iets is van ‘ons’, maar van zo ongeveer de hele wereld. De wereld staat echt op z’n kop… 

Elke woensdag gaat 1 van ons met Mike naar het ziekenhuis voor controles. De ander en de kinderen kunnen niet mee, want broertjes en zusjes kunnen niet meer in het ziekenhuis komen. 

Pauze

Wij hadden er zin in om na de opname weer dingen langzaam op te pakken. Om weer actief te worden, om ons weer in te zetten voor onze omgeving. Weer aan het werk te gaan, op andere manieren nuttig te gaan maken. Maar de komende tijd staan we toch nog echt een tijdje op een soort van ‘pauze’.

Meer dan de volgende boodschap nogmaals de wereld in slingeren, kunnen wij op dit moment dan ook niet doen: 
Denk aan elkaar, houd rekening met elkaar, help en steun elkaar…

Dit verhaal is onderdeel van de blogs die worden bijgehouden rondom Mike.
 
Blog Mighty Mike

Fotografie: Inostroza Photography 

 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren