Danique

Het verhaal van Danique

Op 15 oktober 2018 werd er bij Danique leukemie geconstateerd. Een nachtmerrie werd werkelijkheid.

Het Prinses Máxima Centrum zou hun tweede thuis worden voor een toen nog onbekende periode. Hand in hand liepen Danique en haar ouders de lange oranje gang van het ziekenhuis in. Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart. Ze kregen het behandelplan uitgelegd en bij het zien van al die verschillende chemo kuren, medicijnen en slaapdokter momenten begon alles te duizelen. Zoveel gif, zoveel medicatie allemaal in dat kleine lijfje. Ondanks alles is Danique nooit haar vrolijkheid en humor verloren. "De knop ging direct om bij mij. Wij kunnen dit want jij bent sterker en onoverwinnelijk!” - moeder Charlotte

Na twee jaar behandelen was het dan eindelijk zover. Danique heeft op 16 oktober 2020 in het Prinses Máxima Centrum de bel mogen luiden en haar bloemenkraal in ontvangst mogen nemen. Danique is genezen verklaard! Nooit meer chemo, nooit meer puncties en nooit meer ziekenhuisopnames.

Hoe gaat het nu met Danique? 

"We zijn nu ruim 6 maanden verder en met Danique gaat het echt super goed. Ze maakt enorme sprongen zowel op sociaal gebied als ook lichamelijk. Ze geniet intens van naar school gaan ondanks dat ze met sommige onderdelen toch echt achterloopt. We hebben dan ook besloten dat ze lekker nog een jaar in groep 1 blijft zodat zij zelf de kans krijgt om op haar tempo alles te ontdekken en aan te leren. Ook de gymleraar heeft met nog een aantal andere kinderen een studie opgezet waarin hij met Danique op spelenderwijs oefent om haar balans en kracht te verbeteren. Door alle kuren heeft Danique bijvoorbeeld nooit echt goed kunnen rennen en huppelen. Ook op een normale fiets heeft zij altijd lastig gevonden omdat ze daar de kracht niet voor had. Maar dat gaat echt met sprongen vooruit.
 
Voor ons als ouders begon het eigenlijk pas na 16 oktober. Het waren 2 hele heftige jaren met veel tranen maar zeker ook een lach. Nu is het aan ons om vertrouwen terug te krijgen. Hoe gek dit misschien ook klinkt maar de houvast die we hadden gedurende de 2 intensieve jaren stoppen van de een op andere dag. Dat is onwennig, spannend en onzeker. Ik zeg nog steeds regelmatig; "kan ik mijn gevoel nog vertrouwen". Het onbevangen gevoel wat we hiervoor hadden was op 15 oktober 2018 uit onze hadden geslagen en nu mag het weer de ruimte krijgen om er te zijn. De ene dag gaat het beter dan de andere.

Je kunt het leven niet opnieuw beginnen, maar in elke dag schuilt wel een nieuw begin. 

Angsten en onzekerheid zullen er altijd blijven, zeker toen ze een maand geleden opeens ziek werd en aan de antibiotica moest dat was voor ons een pittige, maar dat gaat door de maanden heen vast een plekje krijgen. Het heeft ons allen heel veel tranen en verandering gegeven, maar ook mooie dingen. Was het alleen al niet om te mogen inzien dat het leven niet vanzelfsprekend is, geen generale repetitie. Door alle hectiek en druk van buitenaf denderen we maar door, maar wat als die trein opeens stopt en je gedwongen wordt om stil te staan, de controle tijdelijk verliest. Je kunt het leven niet opnieuw beginnen, maar in elke dag schuilt wel een nieuw begin. 
 
Onze lieve Danique, die geniet van iedere dag, is stapelgek op dieren, lekker ondeugend, vol humor, is de baas van beide broers en intens vrolijk, sterk en lief. Zij plukt de dag zoals het hoort! We zijn intens trots op onze dochter!"

Run for KiKa Summer Fun! 

Charlotte rent mee met Run for KiKa Summer Fun voor de stoere en dappere Danique en voor alle andere kinderen met kanker. Ze roept jou op om ook mee te doen! Ben je geen hardloper, maar wil je wel doneren voor kinderen zoals Danique? Steun dan de deelnemers! Samen gaan we voor een volledige genezing van alle kinderen met kanker! 

Loop mee voor kinderen zoals Danique

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren