Daniel KiKa

Het verhaal van Daniel

Het is inmiddels 12 jaar geleden dat Daniel de diagnose kinderkanker (Burkitt Lymfoom) kreeg. Gelukkig gaat het inmiddels goed met Daniel. Zijn vader Matti wil graag iets doen voor KiKa en fietst daarom mee met Giro di Kika. 

5 december 2008

Sinterklaas, altijd een heel fijne periode met veel plezier. Nu lagen we echter op de kinderafdeling in het ziekenhuis te wachten op de uitslag van een MRI. Daniel had de weken ervoor al last van buikpijn en koorts. Het station van een buikgriepje waren we allang gepasseerd na een verontrustende buikecho. Daniel zelf begreep totaal niet wat er aan de hand was. Hij heeft namelijk het Syndroom van Down met de vervelende bijkomstigheid dat hij nagenoeg niet spreekt. Dat zit enorm in de weg om een goede diagnose te kunnen stellen. 

Van de kinderarts kregen we te horen dat Daniel naar het Emma Kinderziekenhuis moest, vanwege verdacht weefsel op de MRI. Hier kregen we te horen dat Daniel lymfeklierkanker (Burkitt Lymfoom) heeft. Diezelfde dag werd gestart met een intensieve periode van chemotherapie. In deze decembermaand onderging Daniel de zwaarste periode van zijn leven zonder een kik te geven. Hij gaf zich eraan over. Naast het vele verdriet waren er ook blije momenten en was Kerst in het ziekenhuis toch een klein lichtpuntje met alle patiënten, verpleegkundigen en ouders. De therapie sloeg gelukkig goed aan en met Oudejaarsdag mocht Daniel voor het eerst een weekje naar huis.

Na nog een paar maanden chemotherapie kregen we op 5 mei te horen dat Daniel kankervrij was. Onze eigen Bevrijdingsdag!! Nu volgde een lange periode van controles. Die waren in het begin elke week, omdat bij Daniel alles met een buikecho gecontroleerd moest worden. Scans waar je stil moet liggen kreeg Daniel niet, vanwege het eenvoudige feit dat hij niet stil blijft liggen en de onderzoeken totaal niet begrijpt. De echo’s kietelen bij Daniel en werden een soort spelletje. 

Hoe gaat het nu met Daniel? 

Nu 12 jaar later gaat Daniel nog steeds jaarlijks bij de Kinderoncoloog langs voor het late effecten programma. Eerst nog op de poly van het Emma en de laatste 2 keer in het Máxima. Hier kwamen we de laatste keer een van zijn favoriete verpleegkundigen tegen. Heel bijzonder. Het gaat lichamelijk goed met Daniel, hij zit vol energie en kan met volle overgave zijn sporten zwemmen, fietsen en judo beoefenen. 

Na 10 jaar van controles wilde ik graag iets doen voor KiKa. Via internet kwam ik in aanraking met Giro di KiKa en als fervent fietser sprak dit doel me aan. Vorig jaar is het wegens Corona niet doorgegaan en de editie van dit jaar is net verschoven van eind juni naar begin september. Erg jammer, lastig, maar meer ook niet. Gelukkig krijg je met de ervaringen uit de therapie van Daniel een enorm relativeringsvermogen. Al met al zien we de toekomst rooskleurig tegemoet en genieten van iedere dag. 

Klik hier om Matti en Daniel te steunen


Klik hier voor meer informatie over Giro di KiKa. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren