timo ziek kinderkanker

Familie rent voor kanjer Timo

Timo was nog maar 7 maanden toen hij de verschrikkelijke diagnose kreeg. De familie van Timo liep mee met de Run for KiKa. 

Vader van Timo

Kun je wat vertellen over de ziekte van Timo? 
Het begon allemaal toen Timo 7 maanden was. Hij leek een onschuldige oogontsteking te hebben. Na extra onderzoeken zijn we doorverwezen naar het ziekenhuis en daar werd duidelijk dat het geen ontsteking was, maar een kwaadaardige tumor. Na uitgebreid onderzoek bleek Timo neuroblastoom te hebben. Vanwege de uitzaaiingen werd hij in het high-risk protocol geplaatst, wat inhoudt dat hij een hoge dosis chemo, operatie, bestralingen en immunotherapie nodig heeft om deze strijd te kunnen winnen.

Hoe kijk jij tegen de ziekte aan?
Neuroblastoom is een ziekte die geen enkel kind mag krijgen. Dat geldt voor alle vormen van kinderkanker. Het is moeilijk te bevatten dat dit zulke jonge kinderen kan overkomen.

Hoe is het nu met Timo?
Timo is een klein, maar vooral vrolijk en dapper ventje, die zich heel goed en soms met een traan door alle behandelingen heen slaat. Vanaf december 2016 heeft Timo geen actieve cellen meer. Dus slaat alles goed aan. Momenteel is hij bezig met immunotherapie wat een intensieve periode is, maar het einde komt in zicht.

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
Als familie kun je niet veel meer dan er zijn voor Timo en ons. Stefan, de oom van Timo, wilde graag wat meer doen. Hij doet vaker mee aan hardloopwedstrijden en van daaruit kwam het idee om mee te doen aan Run for KiKa. Als vader van Timo vond ik dat ik dan ook niet achter kon blijven. Het is een mooie gedachte dat er door mee te doen aan deze run, geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. Dat is ontzettend hard nodig!

Wat zou jij willen meegeven aan mensen in dezelfde situatie als jij toen?
Stel je open voor hulp van buitenaf, alleen kun je het niet. Probeer ondanks alles toch volop te genieten van de bijzondere momenten. Wij hebben veel steun gehad aan gesprekken met ouders die in dezelfde situatie zitten. Dit waren diepgaande gesprekken maar ook luchtige en soms lachwekkende momenten die ons er doorheen hebben geslagen. Misschien wel het allerbelangrijkst: heb vertrouwen in de artsen en het verpleegkundig team. Samen streef je uiteindelijk naar hetzelfde doel.

Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen aan Run for KiKa?
Twijfel niet maar schrijf je in. Elke euro is belangrijk voor het verbeteren van de toekomstperspectieven van kinderen met kanker.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren