KiKa cheque

Het verhaal van KiKa vrijwilliger José

José Smeijers is sinds eind 2007 actief voor KiKa.

Het begon in 2007 met een aanmelding van KiKa als goed doel bij de middelbare school waar mijn zoon op had gezeten. Sindsdien ga ik nog regelmatig op pad voor KiKa. Het is bijzonder dat ik onlangs weer op deze school ben geweest om wederom een fantastische cheque voor KiKa in ontvangst te mogen nemen. Dat er ook op hun school ooit een kind met kanker had gezeten, dat wist men niet meer.

Kanker, kinderkanker, het lijkt een zo ver van je bed show maar voor ons kwam het jaren geleden al dichtbij toen een buurjongen kanker bleek te hebben. En jaren later op de dag dat onze buurjongen werd begraven, werd onze zoon Anne Jan opgenomen met kanker. Hoe bizar. Onze zoon is helaas ook overleden. De leukemie AML verdween niet door de chemo, de juiste therapie moest nog uitgevonden worden.

Ongeneeslijk ziek

Toen bleek dat Anne Jan niet te genezen was, heeft hij nog meegedaan aan een medisch wetenschappelijk onderzoek. Hij zei: “Als ik het niet voor mijzelf doe, dan wel voor een ander.” Hij vond het, 15 jaar jong, zo verschrikkelijk al die kleine kinderen op de afdeling met kanker. “Ik kan het wel begrijpen”, zei hij, “maar die kleine kinderen toch niet.” Na zijn dood zetten wij dus zijn strijd voort, door ons nu in te zetten voor KiKa want elk kind moet genezen!

Elke week zijn er minsten drie kinderen die overlijden aan kanker en evenzoveel gezinnen die meemaken wat wij hebben meegemaakt en worden lotgenoten. Wat je meemaakt is niet te verwoorden, maar elk kind dat overlijdt ten gevolge van kanker is er een te veel.

Ik ben niet alleen vrijwilligster geworden voor KiKa maar zo ook mijn man en beide dochters. Daarnaast onze buren die tevens verkooppunt van de KiKa beren werden en nog een gezin uit onze woonplaats die hun zoon precies een jaar voor onze zoon verloren aan dezelfde leukemie.

Op pad voor KiKa

Regelmatig gaan we dan ook samen op pad omdat dit wel zo leuk is. En als je me vraagt: wat was leuk? Dan is het toch elke keer weer fantastisch om voor KiKa ergens te komen. Dat mensen voor KiKa hebben gekozen en zich daarvoor hebben ingezet. Of het nu voor een paar tientjes is, op een ludieke manier verzameld op een school, €10.000 bij elkaar hebben gebracht door een tocht naar de Noordkaap, of koffie met gebak bij een bedrijf, het is elke keer weer anders maar wel  een feest en leuk om de verhalen erachter te horen.

Natuurlijk willen we dan ook graag wat vertellen over KiKa en op scholen beantwoord ik graag alle vragen van de leerlingen. Zo hoop ik een steentje bij te dragen aan een goede genezing van kinderkanker.

In het dagelijks leven ben ik kraamverzorgster en zie ik regelmatig baby’s geboren worden. Dan ben ik met de hele andere kant van het leven bezig, het normale leven. Het leven zoals het hoort te zijn: gelukkig, gezond en onbezorgd (nou ja, buiten de slapeloze nachten om dan ?).

cheque

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren