Vrienden van KiKa

Steven Rooks

Steven Rooks

Het schilderen met een kankerpatiëntje was in eerste instantie voor mij zeer confronterend. Maar na een opmerkelijk gezellige middag, waarbij ik met mijn schildervriend voor dat moment over alles en nog wat sprak, vond ik meteen dat ik KiKa moest blijven steunen. Als wielrenner kon ik misschien aardig een berg beklimmen maar een kind met kanker moet in wezen veel meer verzetten om simpelweg beter te worden. Ik help KiKa graag mee aan een eindoverwinning zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen genezen.

Inge de Bruijn

Inge de Bruijn

“Ik ben vanaf het begin betrokken bij KiKa. Ik zei direct ‘ja’ toen Professor Rob Pieters van het Sophia mij vroeg om ambassadrice te worden. Als mens heb ik het geluk om gezond te zijn en als sporter het geluk om vele prijzen gewonnen te hebben en records te breken. En records wil ik blijven breken. Nu voor kinderen met kanker. De genezing moet echt versneld omhoog en dat kan. We hebben na een lange periode van stilstand op 70% de laatste jaren een stijging naar 75% gezien. En dat moet verder omhoog. Daar blijft veel geld voor nodig. Ik vind het geweldig dat er mensen zijn die op de KiKaveiling bereid zijn om duizenden euro’s te betalen voor het kunstwerk dat ik samen met een patiëntje heb gemaakt. Zo draag ik mijn steentje bij in het mogelijk maken van de zo nodige onderzoeken.”

Bas Muijs

Bas Muijs

Ik hoop op een dag kinderen te mogen krijgen. Er lijkt me geen mooier cadeau te bestaan. Maar hoeveel plezier kinderen ook kunnen brengen; er komen ook zorgen bij. Een van die zorgen is natuurlijk dat zij niet ziek worden. Heel veel ouders koesteren die hoop en helaas is het bij een aantal ijdele hoop gebleken. Hun kind werd ziek en hebben het lot van hun kind in handen van artsen en onderzoekers gelegd. KiKa kan de zorgen van die ouders niet wegnemen, maar wel hoop teruggeven! Ieder jaar geneest een hoger percentage van zieke kinderen. Dat is fantastisch. Door de inspanningen van de vrijwilligers die deze stichting dragen, hebben heel veel kinderen en ouders een hele dikke strohalm gekregen waaraan zij zich kunnen vastklampen. En dat is van onschatbare waarde. Iedere euro die wij als bekende en minder bekende Nederlanders kunnen binnenhalen laat de onderzoeksmachine sneller werken. Tot op een dag alle kinderen die deze ziekte krijgen de zekerheid hebben dat ze beter worden. Dat ik mijn bescheiden aandeel in deze stichting mag hebben, vind ik een eer. Neem ook eens een kijkje  op zijn website

Erik Dekker

Erik Dekker

“Ik draag ieder goed doel een warm hart toe,” zegt voormalig profwielrenner Erik Dekker. “Maar dat ik me uit al dat enorme aanbod van goede doelen actief inzet voor KiKa, heeft te maken met de impact van de combinatie kinderen en kanker. Dat grijpt gewoon heel erg aan. Ik heb zelf twee kinderen. Als je dan kinderen ziet die doodziek zijn, komt dat keihard binnen. En dan wordt het bijna vanzelfsprekend om iets voor zo’n organisatie te doen.”Neem ook eens een kijkje  op zijn website

Esther Vergeer

Esther Vergeer

Esther Vergeer weet wat het is om langdurig gezondheidsproblemen te hebben. Als gevolg van een hersenbloeding lag zij maandenlang in het ziekenhuis. Uiteindelijk belandde ze in een rolstoel. Maar dat was geen belemmering voor een indrukwekkende sportcarrière. Ze is al jarenlang wereldkampioen rolstoeltennis en veroverde vijf paralympische titels. “Met een jongetje heb ik een keer voor de KiKaveiling een gans beschilderd. Hij was ook rolstoeltennisser. Dat schepte een band. We hebben veel gepraat over ziek zijn en de motivatie om toch te willen sporten. Uiteindelijk bleek de ziekte sterker te zijn dan hij. Hij overleed. Dat vond ik heel triest, heel confronterend. Ik heb nog altijd contact met zijn familie. Ook bewaar ik nog altijd zijn foto’s. Als ik daar naar kijk, komt mijn eigen tegenslag weer in een ander licht te staan. En dan weet ik weer precies waarom ik me sterk wil maken voor KiKa.” Neem ook eens een kijkje op haar website.

Irene Moors

Irene Moors

“Kinderen met kanker zijn vaak heel krachtig. Maar die chemokuren zijn eigenlijk veel te zwaar voor die kleine lijfjes. Als ze weer een beetje zichzelf zijn, is het zo liefdevol en inspirerend om te horen hoe die kleintjes praten over hun ouders, hun vriendjes en de toekomst. Die kinderen verdienen het om beter te worden.” Irene Moors ziet zichtbaar resultaat: “Dankzij KiKa kan er veel onderzoek naar kanker worden gedaan. Dat heeft veel kinderen geholpen op een kwetsbaar moment in hun leven. Maar eigenlijk willen we nog meer. Want iedereen droomt van honderd procent genezing. Ik houd hoop, want niets is onmogelijk. Kindjes hopen dat ze beter worden. Ik hoop dat we genoeg kunnen doen om ze te helpen, want een kind met kanker, dat hoort niet.” Neem ook eens een kijkje op haar website

Marc van Hintum

Marc van Hintum

Mijn afscheidswedstrijd RKC tegen FC Den Bosch heb ik opgedragen aan KiKa. Het was een emotionele maar ook heel bevredigende dag met een collecte en een veiling van shirts van het eerste elftal en van mijn vrienden Roy Makaay en Ruud van Nistelrooy. Alles bij elkaar heeft het meer dan 10.000 euro opgeleverd. Vanaf het eerste contact met KiKa heb ik het enthousiasme van de vrijwilligers ontdekt. Nu ik wat meer tijd heb vind ik het erg leuk om als vriend van KiKa mij regelmatig in te zetten voor dit fantastische doel.

Marilou le Grand

Marilou le Grand

De afgelopen jaren heb ik bij de kindertelevisie zender van het AMC vrijwillig gewerkt. Hier kwam ik veel en vaak in aanraking met kinderen die op de afdeling oncologie lagen. Ik zag het gevecht dat deze kinderen en hun familie tegen de ziekte voerden en dat heeft altijd erg veel met me gedaan. KiKa is een stichting die geld nodig heeft om deze kinderziekte beter te begrijpen en uiteindelijk de kop in te drukken. Ik wil er graag als vriend voor ze zijn! Alle kleine beetjes helpen, toch?

John Jones

John Jones

Iedereen heeft, zij het direct of indirect weleens te maken gehad met de ziekte kanker, en kent de verschrikkelijke gevolgen hiervan. Het wetenschappelijk onderzoek waarvoor KiKa uw geld hard nodig heeft, kan er toe leiden dat kanker bij kinderen niet langer een levensbedreigende ziekte hoeft te zijn. Als we de kans krijgen om zoiets moois voor elkaar te krijgen, moeten we die met beide handen aanpakken, en daarom steun ik KiKa.

Mart Smeets

Mart Smeets

“Mijn vak brengt mij in een schijnwereld,” zegt sportjournalist Mart Smeets. Als je niet verder kijkt dan je neus lang is, gaat het alleen maar om records, successen en kijkcijfers. Terwijl de echte wereld zich natuurlijk afspeelt tussen ziekenhuismuren waar deze kinderen wachten op genezing. Daarom werkt het voor mij heel louterend om bij de kinderen op bezoek te gaan. En dan krijg je een lesje in nederigheid. Dat is wel eens goed als je in een ik-cultuur leeft. Geld is het instrument om knappe koppen aan het werk te zetten om oplossingen te vinden voor deze verschrikkelijke ziekte. Daarom zet ik mij ook in voor KiKa. Ik help op mijn manier om geld in te zamelen en ben zelf een keer veilingmeester voor KiKa geweest.

Melissa Sneekes

Melissa Sneekes

Ik heb zeventien jaar in Engeland gewoond. Maar omdat ik in 2007 tot Miss Nederland werd gekozen was een van de voorwaarden dat ik in Nederland moest gaan wonen. Daar hoorde ook bij dat ik me voor een goed doel zou inzetten. In Engeland had ik nooit van KiKa gehoord, maar toen ik hier op de KiKawebsite kwam wist ik het meteen: ‘Dat is mijn goede doel!’ Ik blijf nu in Nederland om als model en zangeres een carrière op te bouwen. Daarbij vind ik het heel belangrijk om ook aan de toekomst van kinderen met kanker te kunnen blijven werken. KiKa verdient alle steun en ik help graag mee.

Peter Faber

Peter Faber

Peter: “Alle kinderen zijn voor mij kampioen. KiKa is kampioen in haar doel.” Neem ook eens een kijkje op zijn website

Joop Alberda

Joop Alberda

Joop: “Er zijn twee momenten die mijn leven een wending hebben gegeven: het behalen van de gouden medaille in 1996 met het Nederlands volleybalteam in Atlanta en het schilderen met een patiëntje voor KiKa. Beide momenten hebben een enorme indruk achtergelaten. En als je met topsport tot het allerhoogste kunt komen wil je dat ook met KiKa. Dus werk ik met graag en enthousiast mee om kinderen met kanker te kunnen genezen.”

André van Duin

André van Duin

André: “De eerste keer dat ik op zo’n schilderbijeenkomst voor de KiKaveiling kwam, vond ik nogal confronterend. Toen ik al die kale koppies zag, drong het pas goed door waar die kinderen en hun ouders doorheen moeten. En dan weet je ook meteen dat het belangrijk is om iets voor zo’n organisatie te doen. Het schilderen voor de KiKaveiling is relativerend voor mij. Als je daar bent geweest, voel je je bevoorrecht dat je gezond bent en dat je zoiets voor een ander kunt doen. Het zet alles weer even in een ander perspectief. Na zo’n ontmoeting is een file helemaal niet zo erg meer”.

Anky van Grunsven

Anky van Grunsven

Anky: “Het grijpt me altijd enorm aan wanneer het niet zo goed gaat met een kind, zeker als het ernstig ziek is. Als zo’n patientje dan een enorme paardenfan is en ik kan hem of haar een leuke dag bezorgen, dan doe ik dat natuurlijk! KiKa doet fantastisch werk en als ik daar een kleine bijdrage aan kan leveren, dan doe ik dat graag.” Neem ook eens een kijkje op haar website.

Hein Vergeer

Hein Vergeer

Hein: “In mijn sportcarrière heb ik veel prijzen mogen winnen door middel van doorzettingsvermogen. Als ik naar de zieke kinderen kijk zie ik ook bij hun een enorm doorzettingsvermogen bij het strijden tegen kanker. Hier heb ik erg veel bewondering voor en ben daarom dan ook ambassadeur van KiKa geworden. Door samen te strijden en ons in te zetten tegen kanker zal hun prijs uiteindelijk genezing zijn!” Neem ook eens een kijkje op zijn website.