Prinses Máxima Centrum

Het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker 

Waarom is de komst van het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk? 

In het Prinses Máxima Centrum komen zorg en onderzoek samen. Hier worden niet alleen zieke kinderen behandeld, maar worden er ook onderzoeken naar kinderkanker gedaan. Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Elk soort komt weinig voor, waardoor er specifieke kennis nodig is voor de behandelingen. Op dit moment vinden onderzoek en behandeling plaats in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak is het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verhoogt de kwaliteit. 

De bouw

De bouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is inmiddels afgerond. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwbouw. In 2018  zal een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek hier plaatsvinden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum. Een afdeling van het Prinses Máxima Centrum is al gestart binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Naar verwachting zal  het ziekenhuis de deuren in mei 2018 voor haar patiënten openen.

In het filmpje hieronder krijg je een impressie van hoe het nieuwe ziekenhuis eruit komt te zien. 

De werkzaamheden van het Prinses Máxima Centrum zijn ook live te volgen. Klik hier om een beeld te krijgen van hoe het er nu uitziet.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur, steun ons éénmalig of kom in actie voor KiKa.

Steun KiKa