Prinses Máxima Centrum

Het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker 

Waarom is de komst van het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk? 

Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Elk soort komt weinig voor, waardoor er specifieke kennis nodig is voor de behandelingen. Op dit moment vinden onderzoek en behandeling plaats in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak is het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verhoogt de kwaliteit. 

De bouw

Er wordt hard gewerkt aan de bouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Hier zal in 2018 een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek plaatsvinden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum. Een afdeling van het Prinses Máxima Centrum is al gestart binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Naar verwachting zal  het ziekenhuis de deuren in mei 2018 voor haar patiënten openen.

Wil jij op de hoogte blijven over de bouwwerkzaamheden van het Prinses Máxima Centrum? Klik hier om de bouwwerkzaamheden van de nieuwbouw live te volgen.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur, steun ons éénmalig of kom in actie voor KiKa.

Steun KiKa