Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Lees hier alles over de samenwerking tussen KiKa en het Máxima.

De opening van het Máxima

Vanaf de opening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in 2018 vindt een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek in Nederland hier plaats. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij KiKa als een van de grootste financiers van het onderzoek wat daar plaatsvindt. KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren heeft geopend, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd.   

Draag je steentje bij   

Een grote bijdrage voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum komt uit de tv-show van KiKa ‘Draag je steentje bij’ in 2013.  In totaal is er met deze campagne 8,4 miljoen euro opgehaald!  Alle steentjes hebben inmiddels een plek gekregen op de Wall of Name; een interactieve projectie van de steentjes, zichtbaar op de muur in het Prinses Máxima Centrum. Op de steentjes staan namen van degenen die steentjes hebben gekocht.  

Waarom is het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk?    

In het Prinses Máxima Centrum vinden zorg en onderzoek plaats onder één dak. Alle kinderen met kanker worden hier behandeld en tegelijkertijd wordt er onderzoek naar kinderkanker gedaan. Omdat er veel verschillende vormen van kinderkanker zijn en iedere vorm relatief weinig voorkomt, is er per behandeling hele specifieke kennis nodig. Vóór 2018 vond onderzoek en behandeling plaats in verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak was het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verbetert de kwaliteit. 

In het filmpje hieronder krijg je een impressie van hoe het centrum eruit ziet. 

Wil je meer weten?

Lees hier meer over het Prinses Máxima Centrum. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren