Prinses Máxima Centrum

Het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker 

De opening

Samen met patiënten heeft Koningin Máxima op 5 juni 2018 het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum officieel geopend.  Een grote stap richting ons doel om de overlevingskans naar 95% te vergroten. 

Vanaf nu zal een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek in Nederland hier plaatsvinden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum. KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren heeft geopend, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd. 

Draag je steentje bij 

Een grote bijdrage komt uit de tv-show van KiKa ‘Draag je steentje bij’ in 2013. Vanuit heel Nederland werden er steentjes gekocht, met de meest bijzondere en persoonlijke verhalen. In totaal is er tijdens deze campagne 8,4 miljoen euro opgehaald. De bouw kon daarmee van start gaan. 

Eerder werd aangegeven dat bij de opening van het Prinses Máxima Centrum de Wall of Name, een symbolisch aandenken met alle gekochte steentjes, onthuld zou worden. Omdat de prioriteit bij het ontvangst van de patiënten lag, heeft het realiseren van de Wall of Name helaas vertraging opgelopen. Nu het centrum eenmaal in werking is, kunnen we ons volledig richten op de Wall of Name en wordt er gekeken naar een passende invulling hiervoor. We begrijpen goed dat dit van grote waarde is voor velen en er wordt daarom met zorg naar gekeken. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen, want de Wall of Name die gaat er zeker komen! 

Waarom is het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk? 

In het Prinses Máxima Centrum komen zorg en onderzoek samen. Hier worden niet alleen zieke kinderen behandeld, maar worden er ook onderzoeken naar kinderkanker gedaan. Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Elk soort komt weinig voor, waardoor er specifieke kennis nodig is voor de behandelingen. Voorheen vond onderzoek en behandeling alleen plaats in verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak was het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verhoogt de kwaliteit. 

In het filmpje hieronder krijg je een impressie van hoe het ziekenhuis eruit ziet. 

Wil je meer weten?

Lees hier meer over het Prinses Máxima Centrum. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren