nieuwbouw Prinses Maxima Centrum Utrecht

Prinses Máxima Centrum

Het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker.

De opening

Vanaf de opening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in 2018 vindt een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek in Nederland hier plaats. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het onderzoek van het Prinses Máxima Centrum. KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren heeft geopend, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd.   

Draag je steentje bij   

Een grote bijdrage voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum komt uit de tv-show van KiKa ‘Draag je steentje bij’ in 2013.  In totaal is er met deze campagne 8,4 miljoen euro opgehaald!  Alle steentjes hebben inmiddels een plek gekregen op de Wall of Name; een interactieve projectie van de steentjes, zichtbaar op de muur in het Prinses Máxima Centrum. Op de steentjes staan namen van degenen die steentjes hebben gekocht.  

Waarom is het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk?   

In het Prinses Máxima Centrum vinden zorg en onderzoek plaats onder één dak. Hier worden niet alleen zieke kinderen behandeld, maar worden er ook onderzoeken naar kinderkanker gedaan. Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Elk soort komt weinig voor, waardoor er specifieke kennis nodig is voor de behandelingen. Voor 2018 vond onderzoek en behandeling plaats in verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak was het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verhoogt de kwaliteit.  

In het filmpje hieronder krijg je een impressie van hoe het centrum eruit ziet. 

Wil je meer weten?

Lees hier meer over het Prinses Máxima Centrum. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren