Vacature gastdocent

Kinderen hebben de toekomst. Althans, die zouden ze moeten hebben. Maar nog steeds krijgen jaarlijks ruim 600 kinderen in Nederland kanker. KiKa werft daarom fondsen voor onderzoek. Daarnaast geeft KiKa ook voorlichting over kinderkanker.

We vinden het belangrijk dat kinderen en volwassenen begrijpen wat kinderkanker is. En meer inzicht krijgen in wat een ziek kind allemaal meemaakt, en wat dat betekent voor familie en vrienden. Daarom zijn we per direct op zoek naar:

KiKa gastdocenten voor het basisonderwijs in Limburg en Noord-Brabant


Wat ga jij doen als gastdocent?

Jij bezoekt namens KiKa, scholen in jouw regio die het KiKa Klassenspel hebben aangevraagd. Het KiKa Klassenspel is een interactief lesprogramma voor groep 6, 7 & 8 over kinderkanker. Basisscholen in heel Nederland kunnen dit spel gratis aanvragen. Tijdens het KiKa Klassenspel volgen de leerlingen door middel van een korte reeks animatiefilmpjes Sarah uit groep 6, die leukemie heeft. Zo krijgen ze meer inzicht in wat een ziek leeftijdsgenootje meemaakt en wat dat betekent voor familie en vrienden.

Jij speelt het KiKa Klassenspel met de klas en behandelt de vragen die ongetwijfeld zullen opkomen tijdens het spelen van dit spel. Het KiKa Klassenspel duurt ongeveer 30-60 minuten. Je organiseert zelf je bezoek aan de school, door contact op te nemen met de aan jou gekoppelde school of klas. Daarnaast promoot je het KiKa Klassenspel actief in jouw omgeving!

Wie ben jij?

Je bent bereid jouw ervaring en kwaliteiten vrijwillig in te zetten voor een organisatie met een missie. Een missie die je een warm hart toedraagt. Je staat voor KiKa en de uitstraling die wij willen. Dat bewaak je met daadkracht, durf en een glimlach. Je bent assertief, proactief en daadkrachtig.

Ben je gekoppeld aan een school in jouw regio? Jij volgt direct op om een afspraak te maken en koppelt terug aan KiKa zodra de afspraak gemaakt is. Je vindt het leuk om voor een klas te staan en weet op prettige wijze een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken, zonder dat het te zwaar wordt. Je geniet van de interactie met kinderen en de onverwachte vragen die soms op je afkomen, en voelt je niet bezwaard als je niet altijd direct een antwoord klaar hebt.

Daarnaast weet je mensen te enthousiasmeren voor KiKa en ons doel. Als jij de school verlaat zijn de kinderen niet alleen iets wijzer geworden over kinderkanker, maar ook geïnspireerd om zich in te zetten voor KiKa.

We zoeken gastdocenten in Limburg en Noord-Brabant, die minimaal 1x per maand beschikbaar zijn op doordeweekse dagen onder schooltijd. Bij voorkeur ben je in het bezit van een rijbewijs of een OV-kaart.

Wat bieden wij?

KiKa stuurt jou natuurlijk niet zomaar op pad. Voordat je het KiKa Klassenspel gaat spelen zorgen wij voor een training zodat je comfortabel voor de klas staat en voorbereid bent op de vragen die zullen opkomen. Ook krijg je van ons een mooi KiKa-shirt zodat het direct duidelijk is namens wie jij komt als je het klaslokaal binnen stapt. Verder krijgen al onze vrijwilligers een uitnodiging voor de jaarlijkse KiKa-vrijwilligersdag waar we elkaar zien en spreken.

De aanvragen van scholen worden gecoördineerd door KiKa. De manager onderwijs stuurt de aanvragen uit jouw regio door, waarna je zelf kan aangeven of je beschikbaar bent. Pas als er een match is word je rechtstreeks gekoppeld aan de school om de verdere logistiek af te stemmen.

We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten. Bel je snel? Dat kan naar Helen Walker, manager onderwijs, op 06-38651021 . Of mail direct naar voorlichting@kika.nl.

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Over KiKa

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot ondertekening van onze gedragscode en bereidheid tot het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Lees meer:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren