Acties

Er gaat geen dag voorbij of er is wel iets nieuws over of rond KiKa te melden. We zijn ontzettend blij dat heel Nederland bereid is om in actie te komen voor ons.

Jaarlijks worden er meer dan 5.000 acties voor KiKa georganiseerd door het hele land. Bijvoorbeeld door scholen, clubs, instellingen, bedrijven en particulieren. Deze inkomsten zijn voor KiKa en de onderzoeken naar kinderkanker heel erg belangrijk. Doordat er zo veel acties voor KiKa georganiseerd worden, is er geld beschikbaar voor het doel van KiKa; het beter behandelen en genezen van kinderen met kanker.

Kijk op onze website www.actievoorkika.nl voor een overzicht van verschillende mooie acties die voor KiKa georganiseerd worden. Je kunt hier je eigen actie aanmelden, deelnemen aan één van de KiKa evenementen of een actie voor KiKa sponsoren. Voor vragen kun je contact opnemen via actie@kika.nl

KiKa Evenementen

KiKa organiseert jaarlijks een aantal vertrouwde activiteiten om fondsen te werven voor onderzoek naar kinderkanker. Dit zijn het KiKa Gala met de veiling, de Run for KiKa, Giro di KiKa en de KiKa Golfdag. Daarnaast zijn er bestaande acties waar je aan mee kunt doen en je voor KiKa kan laten sponsoren zoals de Avond4Daagse, Nijmeegse Vierdaagse, de Marikenloop en de Dam-tot-dam loop.

KiKa evenementen - Gala en veilingHet KiKa Gala met de veiling

Elk jaar viert KiKa haar verjaardag met een feestelijk diner en een unieke kunstveiling. Daarbij worden kunstwerken geveild die beschilderd zijn door patiëntjes en BN’ers. We hebben al heel veel beschilderd, van speelgoed tot houten dieren en van klompen tot kinderstoeltjes. Elk jaar is de avond een groot succes. Hiervoor is KiKa alle aanwezigen van elk jaar heel dankbaar.

 

 

run-for-kikaRun for KiKa

Ren mee met Run for KiKa! Op zes locaties in Nederland rennen we voor een heel belangrijk doel: 95% genezingskans voor alle kinderen met kanker.

Het is inmiddels uitgegroeid tot een groot familiehardloopevenement in Nederland en vindt plaats in Almere, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam. Je kunt op elke locatie 3 afstanden rennen: 5 kilometer, 10 kilometer en voor de allerkleinsten is er een speciale KidsRun van 1 kilometer. Voor meer informatie en aanmelden www.runforkika.nl

 

Run for KiKa MarathonRun for Kika New York Marathon

Een marathon is de ultieme droom van bijna alle hardlopers.  Droom jij ook van een van de ‘Big Five’ Marathons in een wereldstad als New York of London? Loop dan mee met Run for KiKa Marathon. De afstand van een marathon is 42,2 km, een enorme prestatie.
Is dit ook voor jou een mooie uitdaging? Kijk op https://www.runforkikamarathon.nl/.

 

 

KiKa Evenementen - Giro di KiKaGiro di KiKa

Giro di KiKa koppelt de sfeer en route van de Giro d’Italia aan een prachtig doel: de strijd tegen kinderkanker. Rijd mee met deze sensationele wielerronde door Noord-Italië, een land met grote liefde voor de wielersport. We zijn zes dagen onderweg en rijden dagelijks een nieuwe etappe met een nieuw startpunt. Iedere avond arriveren we op een andere plek. We overnachten op charmante familiecampings waar heerlijk voor ons wordt gekookt.
Je fietst over bekende Giro klassiekers als de Passo dello Stelvio, Passo di Gavia en de Sella Ronda. Je fietst onder meer door het unieke oer landschap van de Dolomieten, ook wel bekend als de ‘Bleke Bergen’. Het is een pittige Giro met hoogtes tot wel 2800 meter.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, schrijf je snel in www.girodikika.nl

 

 

1-Selectie_Estafette_Y1V6332Run for KiKa Estafette

Run for KiKa Estafette is dé nieuwe loopuitdaging voor de hardloper. Samen met je vrienden, collega’s of trainingsmaatjes 285 km afleggen in 3 dagen. Van de start op 2 september in Groningen tot de finish op 4 september nabij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa. Meer informatie: www.runforkikaestafette.nl

 

 

logo_schaatsvoorkikaSchaats voor KiKa

Schaats voor KiKa is de ultieme schaatsbeleving! Geniet drie dagen lang van de prachtige Weissensee en schaats 50, 100, 150 of 200 km voor KiKa. Het vervoer en de accommodatie worden geregeld en je krijgt zelfs een schaatsclinic van schaatstoppers. Ga je met ons mee? Schrijf je snel in of kijk voor meer informatie op: www.schaatsvoorkika.nl.

 

 

KiKa GolfdagKiKa Golfdag

De KiKa Golfdag is een wedstrijd die in teamverband wordt gespeeld en wordt opgevrolijkt en afgewisseld met unieke golf-challenges. Deze dag is geschikt voor GVB’ers. Daarnaast is er een Masterclass waar de beginnende golfer kennis kan maken met de golfsport, maar waar ook rekening wordt gehouden met gevorderde beginners. Een dag vol verrassingen!
Kijk voor informatie over de volgende editie op www.kikagolf.nl

 

 

De bestaande acties waar je aan mee kan doen:

Avond4Daagse
De Avond4Daagse, lekker een paar avonden wandelen met vrienden, familie of klasgenoeten. Elk jaar is er weer een speciale actie voor KiKa en jij kunt hieraan meedoen! Meld je aan, laat je sponsoren en loop voor KiKa! Meer informatie kun je vinden op www.actievoorkika.nl.

Nijmeegse Vierdaagse
Hou je van wandelen en ga je de uitdaging aan door de Nijmeegse Vierdaagse te lopen? Je kunt je laten sponsoren voor KiKa. Meld je aan als deelnemer op www.actievoorkika.nl/nijmeegse4daagse en start je inzamelingsactie.

Dam-tot-dam loop
Elk jaar kan je je via KiKa inschrijven en krijg je een startnummer. Met dit startnummer steun je KiKa en je kan je laten sponsoren voor deze sportieve uitdaging.
www.actievoorkika.nl