Jaarverslagen

KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. 

Het grootste deel van de fondsen besteden wij datzelfde jaar al aan onderzoeksaanvragen die gedurende het jaar binnenkomen. Een onderzoek duurt gemiddeld vier jaar. We betalen niet alles in één keer, dus een deel van het geld blijft gereserveerd op de bank. Een ander deel gaat naar de bestemmingsreserve. De bestemmingsreserve wordt gebruikt voor onderzoeken die in de nabije toekomst worden aangevraagd en voor de realisatie van het onderzoekslaboratorium van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

Wij zullen altijd scherp en kritisch blijven op investeringen en kosten. KiKa heeft het CBF-keurmerk en voldoet aan de Code Goed Bestuur (bekend als de code Wijffels).  In onze jaarverslagen staan alle financiële gegevens.

Bekijk het jaarverslag van 2021
Oudere jaarverslagen zijn op aanvraag beschikbaar via info@kika.nl 

Salaris directeur KiKa

KiKa is een transparante organisatie en geeft graag een korte toelichting bij het salaris van de directeur. KiKa bestaat sinds 2002 en heeft de eerste jaren puur op vrijwilligers gedraaid. In de afgelopen jaren is er altijd gekeken naar bewaking van kwaliteit en daarop is ook geanticipeerd bij het aannemen van personeel. 

Frits Hirschstein heeft zich als oprichter en vrijwilliger vanaf het begin met hart en ziel voor KiKa ingezet. Hij heeft ruim zes jaar intensief met professor Tom Voûte samengewerkt en het was mede Tom Voûte’s wens dat Frits directeur zou worden. Op verzoek van het bestuur is hij in dienst gekomen. Sinds juli 2009 is hij betaald directeur.

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren