Welkom op de pagina van de KiKa schoolkalender!

kikakalender

KiKa is heel blij met alle acties die worden georganiseerd door particulieren, bedrijven, sportverenigingen en scholen. Mede door deze acties kan KiKa de zo belangrijke onderzoeken naar kinderkanker financieren.
Kinderen van de basisscholen in Nederland organiseren de mooiste acties voor KiKa en zijn onze beste ambassadeurs.

Het zou geweldig zijn als leerkrachten een paar keer per jaar met de kinderen bespreken hoe hard KiKa hun hulp nodig heeft en hoe blij wij daarmee zijn. De KiKa schoolkalender kan hierbij helpen!
Op de kalender hebben wij een aantal leuke ideeën gezet. Op deze pagina vind je alle informatie over de acties op de schoolkalender. Wil je een kalender ontvangen of je ideeën bespreken met KiKa? Stuur dan een e-mail naar info@kika.nl.

 

 

 

Badeendenrace
Organiseer met school een badeendenrace voor KiKa. Elke badeend heeft een uniek nummer en je kunt  loten met dit nummer verkopen. De opbrengst gaat naar KiKa. Vervolgens gaan alle verkochte badeendjes het water in en is de snelste badeend het winnende lotnummer.
KiKa heeft voor het organiseren van een badeendenrace alle benodigde middelen zoals badeenden, certificaten boekjes voor de leerlingen en een draaiboek beschikbaar.

Kijk voor meer informatie www.kika.nl/badeendenrace

Run for KiKa
Ook dit jaar vinden er weer verschillende Runs for KiKa plaats. Ieder jaar weer een gezellig familie evenement met een speciale 1 km Kidsrun. Volwassenen kunnen 5 en 10 km hardlopen.
Het is ook erg leuk om als klas of school aan mee te doen. Kijk voor locaties, data en inschrijving op www.runforkika.nl

KiKa Koekenbakkers

Cakejes, oliebollen, pepernoten bakken en verkopen voor KiKa, dat kan op de fancy fair of bijvoorbeeld aan familie, buren en vrienden. Het is een leuke bezigheid, het gaat erin als koek én je steunt KiKa er ook nog mee!

Doe mee met de Koekenbakkersactie!

Ieder najaar organiseert KiKa een speciale Koekenbakkersactie waaraan in teamverband of individueel kunt meedoen. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen met zelfgemaakte baksels. Je kunt als team of deelnemer een workshop winnen bij 24kitchen (http://www.24kitchen.nl/rudolphsbakery). Ook zijn er prijzen te winnen voor de beste promotie, de origineelste baksels en de slimste verpakking. Medio september hebben wij hier meer informatie over. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden? Stuur een mail naar info@kika.nl.

Recept KiKa Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcake
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
2 -3 eetlepels verse sinaasappelsap

Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
1 a 2 eetlepels verse sinaasappelsap
(een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof)

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg na het mixen van de boter en suiker de sinaasappel rasp toe. Als laatste voeg je de verse sinaasappel sap toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer.

Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste de sinaasappelsap en vanille toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel. Je kunt de topping kleuren met een drupje kleurstof.
Gebruik wat sinaasappel rasp als decoratie.

Spreekbeurt

Het is ontzettend leuk en leerzaam om je spreekbeurt over KiKa te houden. Op de website van KiKa is veel informatie te vinden, kijk maar: www.kika.nl/voor-kids. Stuur een e-mail naar info@kika.nl en je ontvangt een spreekbeurtpakketje thuis.

Vrijmarkt

Een stalletje op de rommelmarkt of fancy fair op school! Zamel voor Koningsdag of voor 5 mei oude spulletjes in. Misschien leuk om hier een flyer voor te maken? Iedereen heeft wel iets leuks te verkopen voor KiKa. Maak je eigen KiKakassa en wij weten zeker dat dit een prachtige opbrengst voor KiKa oplevert.

Ludieke koningsdag acties voor KiKa:

Tip 1: Levende fruitmachineFruitmachine3

Benodigdheden:

2 schoolkinderen
3 fruitschalen
3 bananen
3 appels
3 kiwi’s
3 sinaasappels
3 stoelen
3 blinddoeken

Zet 3 stoelen neer. Zet twee kinderen geblinddoekt en met een fruitschaal op schoot op de eerste en laatste stoel.

Passerende wandelaars kunnen meedoen door voor een afgesproken bedrag op de middelste stoel te gaan zitten. Ook deze persoon wordt geblinddoekt. Na aftellen houden alledrie tegelijk een stuk fruit omhoog. Zijn ze hetzelfde? Dan krijgt de deelnemer de inleg dubbel terug.

Tip 2: Kledingpolitie

Kinderen verkleden zich als politie en maken zelf bekeuringen. Iedereen die langsloopt en geen oranje draagt wordt bekeurd. De boete wordt gedoneerd aan KiKa. Zorg ervoor dat iedereen dat weet!

Valentijnsdag

Maak zelf leuke Valentijnskaarten en verkoop ze aan familie en vrienden voor KiKa.

IJsjes/ limonade/ pannenkoeken

Leuk om in de zomervakantie als de zon schijnt, zelf ijsjes, pannenkoeken of limonade te maken! Is er in de buurt een evenement, een zomerfeest, ben je op de camping of is er een plek waar veel wandelaars voorbij komen, verkoop dan zelf gemaakte Limonade voor KiKa!

Tip

Recept KiKa limonade
60 g suiker
sinaasappelschil zonder wit
5 Sinaasappels
500 ml plat of bruisend water
ijsklontjes

Doe de suiker, sinaasappelschil en 3 eetlepels water in een pan. Breng aan de kook en laat al roerend de suiker helemaal oplossen. Kook nog enkele minuten door om de siroop de smaak van de schil te geven. Voeg van 4 sinaasappels de sap toe (350 ml) en laat alles nog even 5 minuten indikken. Laat de siroop ongeveer 1 uur afkoelen. Schenk de siroop met het water in een kan en roer goed door. Snijd de overgebleven sinaasappel in partjes. Serveer de limonade met veel ijs en de sinaasappelpartjes.

Koningsspelen

Hoe leuk is het om een sponsorloop te organiseren? Iedereen is lekker in beweging en weet je hoeveel geld dit kan opleveren voor KiKa?

Tip

Iedereen rent rondjes om de school. Na ieder rondje krijgen ze een zelfgemaakt armbandje om. Voor elk bandje kun je sponsorgeld vragen. De bandjes kun je na afloop weggeven aan je sponsors. KiKa heeft speciale sponsorformulieren, zodat je niet met geld over straat hoeft.

Schaatsen

Organiseer met je klas een sponsorschaatsactie voor KiKa. Natuurlijk is het ook erg leuk om de opbrengst van de warme chocolademelk op de koek & zopie kraam te doneren aan KiKa.

ChocolademelkRecept voor KiKa chocolademelk

Ingrediënten
marshmallows
500 ml melk
1 el suiker
2 el cacaopoeder
50 g pure chocolade
satéprikkers

Breng 400 ml melk aan de kook. Meng het cacaopoeder en de suiker met elkaar en roer met de rest van de koude melk. Voeg toe aan de kokende melk en roer goed door. Snijd de chocolade fijn en roer door de chocolademelk. Schenk de chocolademelk in oranje bekers. Snijd een marshmallow in blokjes en strooi over de chocolademelk. Bestrooi eventueel met stukjes chocolade. Maak spiesjes van marshmallows en serveer ze bij de chocolademelk.

Lege flessen actie

Alle fietsen en tuinstoelen gaan voor de winter de schuur weer in dus kunnen de opgespaarde lege flessen mee naar school voor KiKa! Statiegeldacties doen het altijd erg goed. Misschien mag je bij de supermarkt in de buurt een zelfgemaakte bus neerzetten waar klanten van de winkel bonnetjes in kunnen doen? Ook het terugbrengen van winkelwagen karretjes bij de supermarkt levert vaak een leuk bedrag op.

Avond4daagse

De Avond4daagse komt er weer aan! Gezellig een paar avonden wandelen met school, vrienden en familie. Doet jouw school daar ook aan mee? Ga dan lopen voor KiKa! Je kunt alleen meedoen of met je school. Iedereen die meedoet krijgt een klein cadeautje van KiKa! Kijk voor meer informatie, aanmelden en sponsorformulieren op www.loopvoorkika.nl.