Impact coronavirus op het werk van KiKa

Q&A

1.    Welke maatregelen heeft KiKa genomen met betrekking tot het coronavirus?

KiKa volgt de richtlijnen van de autoriteiten. Iedereen werkt vanuit huis en alle sportevenementen zijn geannuleerd of uitgesteld tot na de zomer. De werving van donateurs en loterijspelers is vanaf half maart stopgezet. Vanaf 11 mei zijn we weer gestart het werven op een verantwoorde manier, namelijk met 1.5 meter afstand tussen werver en huis d.m.v. een deurmat.

KiKa respecteert de richtlijnen en blijft deze volgen. We hopen dat we vóór de zomer groen licht krijgen om alle activiteiten weer op te starten. De tussenliggende tijd stelt ons in de gelegenheid om campagnes, evenementen en acties voor te bereiden waarmee we aan Nederland vragen om KiKa te (blijven) steunen. 

2.    Komt de doelstelling van KiKa in het geding nu er minder geld binnenkomt?

Gelukkig heeft KiKa een hele trouwe achterban, die ons ook in deze moeilijke tijd nog steeds steunt. Maar de inkomsten lopen desondanks terug vanwege geannuleerde acties, evenementen en het tijdelijk stilleggen van de deur-aan-deur werving. 

KiKa heeft de afgelopen jaren rekening gehouden met een situatie als deze en heeft daarom een forse continuïteit- en bestemmingsreserve opgebouwd. De continuïteitreserve stelt ons in staat om KiKa als organisatie meer dan twee jaar te laten werken bij de huidige status quo. De bestemmingsreserve garandeert dat alle lopende onderzoeken voor de komende vier jaar uitgevoerd kunnen worden.

De programmafinanciering in het Prinses Máxima Centrum heeft, ook bij de huidige status quo, minimaal twee jaar continuïteit. Hiermee is er dus geen acuut gevaar dat onze missie om versneld de genezing van kinderkanker te verhogen, belemmerd wordt.

3.    Kunnen er op dit moment nog steeds nieuwe aanvragen ingediend worden? 

Ook KiKa merkt de effecten van het coronavirus. Een groot deel van de acties en evenementen is geannuleerd en ook werving heeft een aantal maanden stilgelegen. Als gevolg hiervan zullen de opbrengsten van dit jaar, en daarmee het budget dat beschikbaar is voor onderzoeksprojecten, lager uitvallen dan voorzien. Het is op dit moment nog niet exact te voorspellen wat de impact van de coronacrisis op het beschikbare budget van 2020 zal zijn.

Om bovengenoemde redenen hebben wij besloten de volgende aanpassingen door te voeren op de planning van dit jaar:
- De mogelijkheid om nieuwe aanvragen in te dienen op 1 oktober komt te vervallen. De eerstvolgende deadline voor de aanvraag van onderzoeks- en pilotprojecten is 1 januari 2021
- Een besluit over welke van de aanvragen die vanaf maart 2020 ingediend zijn gefinancierd kunnen worden zal tegen het eind van 2020 genomen worden.

4.    Welke KiKa evenementen kunnen nog doorgaan? 

Heb jij vragen over het wel of niet doorgaan van de evenementen van KiKa? Kijk dan op een van de onderstaande pagina’s: 

Runforkika.nl/corona

Girodikika.nl/corona

Runforkikamarathon.nl/corona

Kikathlon.nl/corona

Rideforkika.nl/corona

Kikaextreme.nl/corona

 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren