Het verhaal van KiKa vrijwilliger Kees

Kees wordt vaak ‘KiKa-Kees’ genoemd. Hij is al jaren een enthousiaste vrijwilliger; hij verkoopt de KiKa beren en gaat langs bij acties. Lees hieronder zijn verhaal en motivatie:

Sinds 2007 ben ik vrijwilliger bij KiKa, toen was KiKa nog niet zo bekend. Mensen vroegen toen: Wat is KiKa? En dan moest ik het uitleggen. Maar tegenwoordig is het juist: Hé KiKa-Kees, hoe gaat 'ie?

Vind het ook super leuk om namens KiKa langs te gaan bij een actievoerende partij om een symbolische cheque in ontvangst te nemen. Door de actievoerders wordt het op prijs gesteld als er iets wordt verteld over KiKa en een dankwoord wordt uitgesproken.

Inmiddels heb ik een aardig team KiKa-smurfen (de naam KiKa-smurfen is uit een geintje voortgekomen) om me heen verzameld en gaan we wekelijks op verschillende plekken op het eiland Goeree-Overflakkee af om geld op te halen voor de stichting. We staan bijvoorbeeld op braderieën, maar we organiseren zelf ook activiteiten voor KiKa, denk daarbij aan de Nieuwjaarsduik, Kids-obstaclerun en onze jaarlijkse KiKa-bingo.

In het dagelijkse leven 

Heb vanaf mijn zestiende jaar in de bouw gewerkt en ben in 2000 ziek geworden. Sindsdien kamp ik met een longemfyseem en door de jaren heen is dit helaas verslechterd. Ik heb nu nog maar 28 procent longinhoud. Als ik op een braderie heb gestaan, dan ben ik drie dagen bezig met bijkomen. Heb vorig jaar het besluit genomen om het wat rustiger aan te doen.

Sinds een jaar geleden ben ik opa geworden. Ons kleine Prinsesje Liz is geweldig en ik wil nog heel lang van haar kunnen genieten. Als ik blijf doorgaan zoals ik dat de afgelopen jaren heb gedaan, dan gaat dat niet lukken. Maar dit weerhoudt me niet om elke dag met KiKa bezig te zijn, al gaat het wat langzamer dan voorheen. Verder is mijn hobby molens maken. Deze molens maak ik van houtafval wat ik bij de timmerman haal. De molens verkoop ik voor 100 euro en dat gaat ook weer naar KiKa. Binnenkort stuur ik er een naar Oostenrijk.

Mijn keuze voor KiKa

Krijg regelmatig de vraag van mensen: Heb je zelf met kinderkanker te maken gehad omdat je daarvoor inzet?

Kan en mag dan gelukkig nee zeggen. Ik heb jaren jeugdkeepersdagen georganiseerd en deze dagen werden dan door sponsoren mogelijk gemaakt. Als we dan een bedrag over hielden ging dit naar een goed doel en waaronder naar KiKa. Nadat ik om gezondheidsreden moest stoppen met deze dagen, bleef ik met een leeggevoel zitten. Kinderen zitten in mijn hart en wat is er nog mooier dan je inzetten voor zieke kinderen? Dan is KiKa toch het mooiste doel om je voor in te zetten.

Bijzonder moment 

Een moment blijft me bij, waar ik zelf met een brok in mijn keel zat. Dat was tijdens de Avondvierdaagse in ons dorp. De toen driejarige kanjer Noud had acute lymfatische leukemie en had een zwaar jaar achter de rug.

Hij liep samen met zijn broertje Timo en zijn ouders de Avondvierdaagse en maakte totaal niet de indruk dat hij ziek was. Noud liep met een sonde en ging regelmatig bij zijn papa op de schouders maar liep hem wel uit. Hartverscheurend om zo’n ziek jongetje te zien. Niemand zou kanker moeten hebben, zeker zo’n klein jongetje niet. Tegelijkertijd was ik ook enorm onder de indruk van Noud.

Na afloop heb ik samen met Noud de cheque voor KiKa in ontvangst mogen nemen. Dit was 
een beladen maar wel prachtig moment. Voor Noud en alle andere kinderen met deze vreselijke ziekte zet ik me graag in.

Fotografie: Bente Tas, Merel de Koning en Alie Korf

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren