vrijwilliger KiKa

Het verhaal van KiKa vrijwilliger Dirrie

Al sinds 2008 is Dirrie vrijwilliger bij KiKa. In het begin verkocht ze de KiKa beren en na verloop van tijd ging ze ook langs bij acties die derden voor KiKa organiseren bij haar in de regio. 

Namens KiKa ga ik soms langs bij een actievoerende partij om een symbolische cheque in ontvangst te nemen. Door de actievoerders wordt het op prijs gesteld als er iets wordt verteld over KiKa en een dankwoord wordt uitgesproken.  Het leukste van het vrijwilligerswerk vind ik de contacten met de mensen tijdens de berenverkoop. Ieder jaar ga ik naar de Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn voor berenverkoop, meestal de maanden november en december. Het resulteert altijd in een goede opbrengst voor KiKa. In mijn dorp sta ik ook ieder jaar met de beren op de braderie. Ik neem altijd een collectebus mee van KiKa; ook al koopt men geen beer, er wordt vaak geld in de bus gedaan en dat leverde het afgelopen jaar bijna 500 euro op!

Door de jaren heen heb ik een vaste groep bedrijven in de buurt die de beren regelmatig bestelt. Daarnaast krijg ik regelmatig mailtjes van particulieren met het verzoek om bij mij een KiKa beer op te halen. Ieder heeft zo zijn eigen reden om een beer te kopen en daarmee KiKa te steunen.

KiKa kwam op mijn pad in 2007, nadat bij onze kleinzoon Tijmen in 2005 een ongeneeslijke hersentumor werd ontdekt. Hij was 15 maanden oud toen de diagnose was gesteld en daarna werd vrij snel gestart met verschillende chemobehandelingen. In het behandelende Radboud ziekenhuis had hij een KiKa beer gekregen, die hij regelmatig moest missen vanwege misselijkheid door de chemo. Hij was zo gehecht aan de KiKa beer en zo verdrietig wanneer die er niet was. Ik ben toen op zoek gegaan naar een extra KiKa beer, die ik destijds gelukkig kon kopen in Vorden.

Tijmen, op dit moment bijna 15 jaar, is slechtziend vanwege de hersentumor die niet operabel is. De afgelopen 7 jaar heeft hij geen behandelingen gehad;  uit de MRI scan die jaarlijks wordt gemaakt blijkt tot nu toe dat de tumor stabiel is. Tijmen is heel erg positief ingesteld en levenslustig. We blijven hopen dat dit nog lang zo mag blijven.

Nadat ik 20 jaar bij een bank heb gewerkt tot aan mijn pensionering in 2009, ben ik naast mijn vrijwilligerswerk voor KiKa, ook vrijwilliger in een verzorgingshuis. Het geeft me veel voldoening en het is fijn om een lach op de gezichten van de mensen te zien. Ik heb zo een mooie balans gevonden;  het werk met de ouderen en het werk voor KiKa. Naast het vrijwilligerswerk, zing ik bij 2 koren en ik heb daar ontzettend veel plezier in. Ook trommel ik al 12 jaar bij een djembé groepje, een hecht en gezellige groep, ik geniet hiervan.   Verder fietsen mijn man en ik graag,  lezen en wandelen doe ik ook geregeld.

Met betrekking tot de vele acties die in mijn omgeving worden gehouden voor KiKa, wil ik Diny Polman noemen, Zij organiseert ieder jaar op een zondagmiddag in juni het KiKa meezingfestival in Varsseveld. Door haar enthousiasme en gedrevenheid  weet ze mensen aan zich te binden en krijgt veel support van de verschillende bedrijven en ondernemers in de vorm van mooie prijzen die geveild en verloot worden tijdens het muziekfeest. Ik probeer ieder jaar aanwezig te zijn. De afgelopen jaren is op die manier al heel veel geld aan KiKa geschonken. Zoveel respect voor haar!

Een bijzonder moment was de Pfeifer Challenge die in augustus 2015 was georganiseerd voor KiKa. Een groep van 12 wielrenners fietste toen non-stop naar Parijs in een tijdsbestek van 36 uur, een tocht van 1000 kilometer!  Een geweldige uitdaging en een prachtig initiatief gesteund door de vele sponsoren. Hiermee hadden de wielrenners € 52.000 verdiend en mocht ik de cheque voor KiKa in ontvangst nemen, een bijzonder en emotioneel moment.

Al vele jaren vindt het driedaags internationale Marveld jeugdvoetbaltoernooi plaats in Groenlo. In samenwerking met  dhr. Pfeifer is KiKa als goed doel verbonden aan dit toernooi door 1 van de velden het KiKa veld te noemen. Ook een prachtig evenement en altijd fijn om daar te zijn om na het toernooi een cheque in ontvangst te nemen.

De verkoop van zelfgemaakte sieraden, cupcakes, een kringloopwinkel die spullen veilt, kinderen die lege flessen verzamelen... Het is fantastisch hoeveel mensen zich inzetten om geld in te zamelen voor KiKa. Zoveel bewondering voor hen allen. Ik kijk met voldoening terug op de mooie jaren waar ik me voor KiKa heb mogen inzetten. De inzet van anderen is voor mij ook een grote stimulans om door te gaan.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren