sponsorloop hardlopen voor KiKa team

Doneren als bedrijf

Samenwerken voor 1 doel

Een goed doel steunen als bedrijf? Dat kan. Een positief imago en een bijdrage in de strijd tegen kinderkanker; een win-win situatie!

Heb jij een leuk idee waarmee jouw bedrijf KiKa kan steunen? Neem dan contact op via actie@kika.nl. Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld met een actie in een bepaalde maand of gedurende het jaar. Ook kan je KiKa steunen met bijvoorbeeld de verkoop van bepaalde producten of diensten. Kijk voor inspiratie naar de onderstaande voorbeelden.

Kidsweek
KidsweekKidsweek is een weekkrant voor kinderen met nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Naast nieuws staan er ook puzzels en moppen in. Bij een tijdelijke actie heeft Kidsweek per afgesloten abonnement €5 gedoneerd aan KiKa.
 
Direct Klantcontact
klantcontact%20sponsorloop_2.jpgIn het kader van haar 25-jarig jubileum organiseerde DIRECT Service Groep voor de deur van haar bedrijfspand in Arnhem een hardloopwedstrijd voor KiKa. Niet alleen medewerkers, maar ook hun kinderen en klanten deden hieraan mee. Deze mooie actie is afgerond met een symbolische cheque overhandiging van maar liefst € 6.696,-.
Kruidvat
kruidvat_0.jpgSpaarpunten van Kruidvat kunnen ingewisseld worden voor een donatie aan KiKa. Met de deelname aan deze actie maak je kans op een KiKa beer of andere met KiKa producten.

Bedrijventeams

Wil je met jouw bedrijf bijdragen aan onderzoek naar kinderkanker? Laat zien dat jouw bedrijf gezond én maatschappelijk bewust is. Dit kan op verschillende manieren:

  • Organiseer samen met je collega's een actie voor KiKa
  • Schrijf je in als bedrijventeam bij een van onze evenementen
  • Steun KiKa via product- of eventsponsoring tijdens onze evenementen zoals Run for KiKa

Fiscale voordelen voor bedrijven

Wil jouw bedrijf aan KiKa doneren? Dit kan bijvoorbeeld met een donateurschap of eenmalige schenking. Zo help je mee de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en de behandelingen te verbeteren. Met een donatie aan KiKa laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk betrokken bent.

Daarbij zijn donaties aan KiKa fiscaal aftrekbaar. KiKa is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kan je donaties van de winst aftrekken. Voor meer informatie of advies hierover kan je contact opnemen met een belastingadviseur of accountant van je bedrijf.

Salarisdonatieprogramma

Steun KiKa samen met je medewerkers! Als bedrijf is het mogelijk om samen met medewerkers te doneren via het salaris. Met een salarisdonatie help je bij het financieren van onderzoek naar kinderkanker. Op deze manier kan je ook de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf zichtbaar maken.

De hoogte van de gift kan door de medewerker zelf bepaald worden. Er wordt een klein vast deel van het nettoloon van medewerkers ingehouden. Het bedrijf kiest dan aan het einde van het jaar ervoor om de totale donaties van medewerkers aan te vullen of te verdubbelen. Dit is natuurlijk ook weer aftrekbaar van de belasting. Een mooie combinatie toch?

Als jouw bedrijf meedoet met het salarisdonatieprogramma, dan kan KiKa hierin met het volgende ondersteunen:  

  • Presentatie over KiKa en salarisdonatieprogramma door collega 
  • Een kant-en-klaar artikel voor op intranet, nieuwsbrief of personeelsblad
  • Simpele deelnameformulieren voor medewerkers
  • Actielogo KiKa voor alle communicatie-uitingen
  • Digitale nieuwsbrief KiKa

Interesse om deel te nemen aan het salarisdonatieprogramma? Neem contact op via info@kika.nl 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren