Bloed doneren

Help kinderen met kanker

Bloeddonoren zijn erg belangrijk voor kinderen met kanker. Bloedtransfusies zijn essentieel om zware behandelingen, zoals chemotherapie, vol te houden. Daarom vragen KiKa en Sanquin Bloedvoorziening aandacht voor het belang van bloeddonatie. Lees hier hoe jij met jouw bloeddonatie levens kan redden.

Waarom donor worden?

Bloed is belangrijk voor alle kinderen met kanker die chemotherapie of een beenmergtransplantatie nodig hebben. Donorbloed is beperkt houdbaar en daarom is het heel belangrijk dat er altijd genoeg vers bloed beschikbaar is.

Voor kinderen met leukemie is donorbloed extra belangrijk, omdat zij een tekort aan rode bloedcellen en bloedplaatjes hebben. 

Aanmelden

Zo werkt het

Stap 1: aanmelden 
Meld je aan op de website van Sanquin. 

Stap 2: medische check
Maak na je aanmelding een afspraak voor een medische check.

Stap 3: bloed doneren
Als alles in orde is, mag je bloed doneren. Je wordt opgeroepen door Sanquin als jouw bloed nodig is.

Marit werd sterk genoeg dankzij donorbloed

Evelien en David kregen de schrik van hun leven toen hun dochtertje Marit een niertumor bleek te hebben. Marit – nu 7 jaar – is er weer bovenop gekomen dankzij chemo’s en een heleboel bloedtransfusies. 

Lees meer

Pap, misschien krijg ik jouw bloed wel

Herbert is bloeddonor en vond het altijd een mooie gedachte om een onbekende op deze manier te kunnen helpen. Toen bleek dat ook zijn eigen dochter Jans donorbloed nodig had, kreeg het donorschap een heel nieuwe lading.

Verhaal lezen

Patiëntverhalen

Nina (17) had leukemie. Ze kreeg twee jaar lang chemotherapie. Haar leven staat stil en alles draait om beter worden. “Zonder bloedtransfusies kon ik geen chemo krijgen. Ik ben heel dankbaar voor alle mensen die bloed geven.” 

Lees meer

Feiten en cijfers

30% van al het donorbloed gaat naar kankerpatiënten, waaronder kinderen

70% van alle bloedplaatjes gaat naar kankerpatiënten

Meer feiten

Slechts een paar minuten van je tijd

Maar de impact is levenslang. Red een leven en word bloeddonor

Help mee

Meer doen?

Mag jij geen bloed doneren maar wil jij toch meehelpen? Vraag dan een setje flyers aan. Je deelt ze uit op je werk, het schoolplein van je kinderen of de sportclub. Zo inspireer jij misschien wel andere mensen zich aan te melden en help je om bewustwording te creëren!

Klik hier

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren