bakken

Ik heb van dichtbij gezien wat kanker met een gezin kan doen

Alie, Rinze en dochter Franka runnen samen met hun team Kindercentrum bij Onzzz in Dokkum. De hele maand maart bakken zij geld bij elkaar voor KiKa. “Vorig jaar heb ik zelf de diagnose borstkanker gekregen. Ik weet wat kanker kan doen met een gezin”, vertelt Alie. 

Meer geld voor onderzoek naar kanker

Inmiddels is de behandeling geweest en gaat het goed met haar. Nu zet ze zich samen met het hele team strijdlustig in voor KiKa tijdens de bakmaand. “Ik hoop dat we het huidige bedrag minimaal kunnen verdubbelen. Er is meer geld nodig voor KiKa.” Het feit dat 600 kinderen per jaar kanker krijgen is volgens Alie niet te bevatten. “Alleen maar mooi dat wij zo ons steentje bij kunnen dragen voor meer onderzoek”, vertelt ze. “Je gunt iedereen een goede gezondheid, vooral kinderen.” 

Bewustwording over kanker

Ondanks dat de start van de bakmaand bijna in het water viel door een corona-uitbraak op de opvang, staat er al ruim 800 euro op de sponsorteller. Alie tipt: “We maken knutselwerkjes met de kinderen en verkopen dit bij de baksels. Wij hebben gekozen voor een vogelhuisje voor de lente."

Naast het werven van fondsen, creëert de campagne bewustwording bij de kinderen en hun familie. “Toen ik ziek was hebben ze van dichtbij meegemaakt wat kanker met je kan doen. Het raakt je dat ze zich nu zo enthousiast inzetten voor Kika.” 

Wat een mooie wereld

De actie wordt enthousiast ontvangen door vrienden en bekenden. Volgens Alie wil iedereen in Dokkum graag iets betekenen. Chocola en blikken stroopwafels worden gesponsord door een zus en zwager, die een groothandel hebben in lekkernijen.  “Er is zelfs een bakker die taartbodems heeft gesponsord voor dit mooie doel. De saamhorigheid en verbroedering is hartverwarmend. Wat leven we in een mooie wereld.” 

Wil jij je steentje bijdragen in de strijd tegen kinderkanker? Steun dan de actie van Alie of een van de andere actievoerders via de website van Bakken voor KiKa

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren