Phishing

Valse email en sms

Let op: Oplichters actief. Er wordt uit naam van KiKa een phishing mails en smsjes verstuurd waarin om een donatie van 5 euro wordt gevraagd. Negeer deze berichten en klik niet op de link. 

Sms 

De sms is afkomstig van het 06-nummer eindigend op 238. Het bericht start met de tekst “STEUN KIKA". Negeer en verwijder dit bericht. Klik niet op de link.  

E-mails 

De mails zijn afkomstig van het e-mailadres noreply@kika.nl. In de mails spreekt de oplichter over een jaarlijkse donatieronde, waarin gevraagd wordt om een donatie van 5 euro. De onderwerpsregels van de mails zijn 'Jaarlijkse donatie Kika’ en 'Onze kinderen hebben uw hulp nodig!'. Negeer en verwijder deze mails. Klik niet op de link.   

Heb je toch op de link geklikt én jouw gegevens ingevuld en verstuurd? Onderneem dan de volgende stappen: 

Wijzig direct je wachtwoord 

Wijzig het wachtwoord van jouw e-mailaccount en andere websites waar je het wachtwoord gebruikt. 

Doe een veiligheidsscan 

Voer een veiligheidsscan uit op het apparaat waarmee je de mail of sms geopend hebt. 

Controleer je afschriften 

Neem direct contact op met je bank als je je rekeningnummer of betaalgegevens hebt achtergelaten. Controleer regelmatig je rekening op verdachte afschrijvingen. 

Twijfel je over een bericht? Je kunt altijd contact opnemen met KiKa als je twijfelt of een bericht echt is. Bel dan naar 020 345 85 35 of stuur een mailtje naar info@kika.nl.  

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren