Prinses Máxima Centrum

Uitbreiding Prinses Máxima Centrum

Goed nieuws: de voorbereidingen voor de verbouwing en inrichting van de vierde research verdieping zijn in volle gang! 

Een jaar na de opening van het Prinses Máxima Centrum is er alweer een hijskraan te zien bij het centrum. Het centrum krijgt namelijk een vierde verdieping. Deze verdieping is bij de opening leeg opgeleverd. De aannemer is gestart met het plaatsen van wanden, deuren, plafonds, verlichting, vloeren en alle aansluitpunten. De verwachting is dat de aannemer voor de kerst klaar is. Dan kan de researchafdeling worden ingericht. Denk daarbij aan lab-inrichting, ICT en alle apparatuur. 

Volgens Fieneke de Munck Mortier, projectleider bouw en inrichting bij het Prinses Máxima Centrum, ligt de grote uitdaging voor de realisatie van de researchafdeling vooral in de bouwfase. Het is belangrijk om de overlast in het Prinses Máxima Centrum te beperken. Zo moeten er bijvoorbeeld sparingen, voor water en sanitair, in de vloeren worden gemaakt. Daarvoor moet het plafond van de derde verdieping open. Gelukkig is hier bij de start al rekening mee gehouden; de vierde researchafdeling wordt gebouwd boven de kantoorruimten van de derde verdieping. Wanneer de bouw direct boven de bestaande researchafdeling plaats zou vinden, dan zou het lab echt stilgelegd moeten worden. Onderzoek kan nu continu doorgaan. 

Internationale kennisdeling 

Tegelijkertijd wordt er op het dak een groot auditorium gebouwd met 250 zitplaatsen. Daar kunnen grote (internationale) bijeenkomsten en symposia gehouden worden. Voor de researchafdeling is dit een grote aanwinst om zo in contact te staan met andere instituten en de resultaten en kennis internationaal te delen. Ook de uitbreiding van de researchafdeling zelf maakt internationale kennisdeling mogelijk. Er worden veel internationale onderzoeksgroepen aangetrokken tot het Prinses Máxima Centrum.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren