Tom Voûte Awards 2021

Tom Voûte Awards 2021

Dinsdag 16 november 2021 zijn de Tom Voûte Young Investigator Awards door KiKa uitgereikt aan twee getalenteerde jonge onderzoekers in de kinderoncologie. 

Negen vooraf geselecteerde kandidaten streden met elkaar om deze prijs door hun onderzoek te presenteren. In de zaal waren de jury en een beperkt publiek aanwezig. De rest van de geïnteresseerden konden het evenement via een livestream volgen. Alle geselecteerde kandidaten hadden vooraf een masterclass presenteren gekregen. Dit was goed terug te zien volgens de jury, die lovend was over het algehele niveau van de presentaties en de onderzoeken zelf. 

Joana Serrano en Lars Custers wisten de jury het meest te overtuigen. Zij waren de winnaars en ontvingen beiden €2.500 die zij mogen besteden aan hun onderzoek of persoonlijke ontwikkeling. Joana liet zien dat het transplanteren van eigen spermastamcellen een veilige optie zou kunnen zijn voor mannen die onvruchtbaar zijn geworden als gevolg van kankerbehandeling op jonge leeftijd.  Lars vond in zijn onderzoek een combinatie van medicijnen die effectief zou kunnen zijn voor rhabdoïde tumoren. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren