sc Heerenveen kleurt oranje voor KiKa

sc Heerenveen komt op zaterdag 22 april tegen FC Emmen in actie voor KiKa. De club speelt in een volledig oranje tenue. In samenwerking met hoofdsponsor Ausnutria wordt het wedstrijdshirt eenmalig ingeruild voor een speciaal KiKa tenue om zo aandacht te vragen en geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker.

Aandacht voor kinderen met kanker

Het dragen van een ander shirt bij thuiswedstrijden is normaal gesproken ondenkbaar. Toch maakt de club eenmalig een uitzondering. Net als twee jaar geleden met de berenactie, wil sc Heerenveen iets unieks doen om aandacht te vragen voor KiKa. De club werd geraakt door het persoonlijke verhaal van Anne, één van de gezichten van de KiKa voorlichtingscampagne.

"sc Heerenveen heeft het afgelopen decennium voor veel mooie acties gezorgd", zegt Jakolien van Eijk, algemeen directeur van KiKa. "Met als hoogtepunt de Berenactie in 2020. Ontzettend fijn dat we weer op de steun van sc Heereveen kunnen rekenen. Dat is zo belangrijk. Het feit dat nog steeds elke drie dagen een kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker is onaanvaardbaar. Dat móet anders. Alleen samen halen we uiteindelijk dat ultieme doel: 100% genezing van kinderkanker."

Veiling, losse verkoop shirts en collecte

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa, wordt er zaterdag rondom de wedstrijd gecollecteerd.  De gedragen shirts worden geveild en zijn ook in beperkte oplage te koop. Wil jij een shirt kopen? Klik dan hier. 

De wedstrijd van sc Heereveen tegen FC Emmen is op aanstaande zaterdag om 18:45 op ESPN.

Klik hier

Ook relevant:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren