KiKa extreme

Samenwerking Maarten van der Weijden Foundation

De Maarten van der Weijden Foundation en KiKa Extreme Westfriesland slaan de handen in één!

Wij zetten ons beiden in voor onderzoek naar (kinder)kanker en daaruit is deze mooie samenwerking ontstaan. Samen adopteren wij van het sponsorgeld dat wordt opgehaald een onderzoek van het Prinses Máxima Centrum: 'Botverlies bij kinderen met kanker'.

Hoe kan botverlies in een vroeg stadium worden opgespoord en worden behandeld?

Een belangrijk, maar vaak onderschat en niet herkend probleem van behandelingen tegen kinderkanker is het nadelige effect van medicijnen op de zich ontwikkelende botten. Doordat te weinig nieuw bot wordt aangemaakt of juist te veel bot wordt afgebroken, worden botten zwakker en dunner. Bij dit botverlies tonen de meeste kinderen niet meteen symptomen, totdat er botbreuken of misvormingen ontstaan. Op de langere termijn kan dit leiden tot pijn en beperkingen of invaliditeit.

Onderzoekers kijken hoe dit botverlies sneller kan worden opgespoord en hoe het kan worden behandeld. Daarvoor gaan zij op zoek naar stofjes in het lichaam die aangemaakt worden bij een vroeg stadium van botverlies. Deze stofjes kunnen in de toekomst gebruikt worden om botverlies bij kinderen met kanker in een veel vroeger stadium op te merken.

Wij zijn onwijs trots dat we dit samen met Maarten kunnen financieren, op naar een fantastisch bedrag!

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren