run for kika home

Run for KiKa @Home

Eerste 1,5 meter runevent!

Hardlopen voor KiKa kan altijd en overal! Dat bewezen 2132 aantal deelnemers zondag tijdens Run for KiKa @Home! Zij liepen vanuit hun eigen huis een zelfgekozen route en afstand. In totaal renden de deelnemers 18.643 KiKa-kilometer. Een prachtige sportieve dag voor KiKa.

"Run for KiKa is een positief gevolg van de beperkte mogelijkheden waar we nu mee te maken hebben. Fantastisch dat zoveel mensen zich in het zweet rennen om zoveel mogelijk kilometers te lopen voor KiKa”, zegt Frits Hirschstein, oprichter van KiKa. “Ondanks de hectische tijd waarin wij leven, kleurde Nederland zondag letterlijk KiKa-oranje en dat was prachtig om te zien. Samen maken we hét verschil voor kinderen met kanker.”  

Eerbetoon aan overleden Ruurd

Jarenlang vocht Ruurd tegen kanker en bleef hij, samen met zijn familie en vrienden, zich inzetten voor KiKa en kinderen met kanker. Helaas is kanjer Ruurd op 23 april op 18-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ter nagedachtenis aan Ruurd liep team Ruurd mee met Run for KiKa @Home. Organisator Wester: “Ruurd was zo strijdlustig, ontzettend positief en enorm sterk! Hij bleef zich samen met zijn familie en vrienden inzetten voor kinderen met kanker en gunde ze een betere toekomst. We gaan hem ontzettend missen!”

Run for KiKa @Home

Het was voor het eerst dat Run for KiKa vanuit huis gelopen werd. Saamhorigheid, verbinding en sportiviteit staan net als bij de reguliere edities centraal. De organisatie is blij met het aantal inschrijvingen, de gelopen kilometers en natuurlijk de enthousiaste reacties van deelnemers. “Dit bewijst dat Nederland zich ook in deze tijd blijft inzetten voor KiKa. Deze run krijgt dan ook een vervolg. Pure noodzaak, want het genezingspercentage móét omhoog van ruim 75% naar 95%”, sluit Hirschstein af.

run for kika homeMeer informatie is te vinden op www.runforkika.nl

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren