Run for KiKa Marathon Texel 2021

Het weekend waar we lang naar uit hebben gekeken was daar: de eerste editie van Run for KiKa Marathon Texel 2021! Afgelopen zaterdag hebben 150 deelnemers een hele of halve marathon gelopen voor kinderen met kanker. Samen haalden ze maar liefst € 328.570,00 op voor onderzoek naar kinderkanker!

Na lang wachten en vele trainingsuren, stonden de deelnemers van Run for KiKa Marathon Texel afgelopen zaterdag aan de start op dit mooie waddeneiland. Met een stevige wind (in de rug) liepen zij door de duinen, over het strand en over de prachtige landweggetjes van het eiland.

Fantastisch dat het is gelukt om in deze periode onze eerste eigen marathon te organiseren. Het was een groot succes en mooi om te zien hoe enthousiast de deelnemers, ondanks de pittige omstandigheden, over de finish kwamen. Heel Texel kleurde voor even KiKa-oranje! Met de iconische vuurtoren op de achtergrond, was Texel dé perfecte locatie voor de eerste Nederlandse KiKa - marathon.

Meer dan 150 deelnemers maken een verschil
Met het opgehaalde sponsorbedrag van ruim € 320.000 euro maken marathonlopers het verschil in de strijd tegen kinderkanker. De harde realiteit is dat op dit moment 19% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Dat moet en kan anders! Deelnemers van Run for KiKa Marathon Texel helpen mee om die laatste 19% genezingskans te realiseren. Met hun bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Met als doel dat er nog meer kinderen met kanker een toekomst hebben.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren