Rogiers missie: geld ophalen voor onderzoek naar kinderkanker

Toen zijn zoon Wout (9) in 2020 een hersentumor kreeg, stond Rogiers wereld even op z'n kop. Een zwaar traject van operatie, chemo en bestraling volgt. Nu, ruim twee jaar later, is Wout beter en doet Rogier mee aan de Dam tot Damloop om geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. “Corona gooide vorig jaar roet in het eten, het evenement werd verplaatst. Maar nu ben ik er klaar voor.”

Het nieuws dat geen enkele ouder wil horen: je kind heeft kanker. Het overkwam Rogier. Zijn zoon Wout had een hersentumor “Hij had hoofdpijn `, vertelt Rogier. “We dachten dat dit met zijn ogen te maken had. De oogarts stuurde ons door naar de kinderarts .  Zij liet voor de zekerheid  een MRI maken. En dat was foute boel.”

We hadden geen idee wat ons te wachten stond

Vanaf dat moment begon de rollercoaster. “In het begin heb je echt geen idee wat je te wachten staat. Ik dacht: hij wordt geopereerd en dan zijn we klaar. Maar dat zat toch wel even anders. Bestraling, chemo en operatie. Alles kwam voorbij.” De hele behandeling duurde ruim een jaar en het traject ging niet zonder slag of stoot. Wout kwam vrij slecht uit de operatie. “Hij kon niet meer spreken en lopen. Het was heftig om te zien. Hier schrokken we dan ook van. De arts verzekerde ons gelukkig dat dit maar tijdelijk was. Langzaam maar zeker kwam de oude Wout steeds meer terug. Het moment dat hij weer wat kon zeggen, dat was onbeschrijflijk.”

Ontzettend trots op Wout

Wout sterkte langzaam maar zeker steeds meer aan. “Naar omstandigheden gaat het goed. Er was een periode waarin hij iedere dag moest overgeven, dat is gelukkig over", blikt Rogier terug. “We komen nu elke drie maanden op controle. Wout heeft last van de behandeling. Hij heeft moeite met zijn motoriek en kan niet goed focussen. Hij zit nu op een speciale school waar ze hem ontzettend goed begeleiden. We merken dat het stukken beter gaat.”  Rogier is trots op zijn Wout. “Hij is zo sterk en doet het goed.  Onlangs heeft hij samen met het hele gezin een fantastische dag gehad toen zijn Make-A-Wish in vervulling ging. Het doet ons veel om hem dan te zien stralen. Toch blijven de zorgen om kanker altijd wel aanwezig. Als Wout ziek is, ben je altijd bang dat de kanker weer terug is. Gelukkig zijn de controles tot nu toe allemaal goed.”

In actie voor kinderen met kanker

Rogier besloot vorig jaar dat hij graag iets wilde doen voor kinderen met kanker. “Ik heb met eigen ogen gezien hoe geweldig de zorg is in het Prinses Máxima Centrum. Daar is meer geld voor nodig zodat er meer onderzoek kan plaatsvinden. Met Wout gaat het nu gelukkig goed maar er zijn ook kinderen die het niet redden. Ik hoop dat ik met mijn deelname aan de Dam tot Damloop mijn steentje kan bijdragen en dat we zo deze ziekte de wereld uit kunnen helpen.”

Wil jij Rogier steunen? Dat kan via het actieplatform. Zelf in actie komen? Schrijf je in voor de Dam tot Damloop. Er zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar. Samen rennen we kinderkanker de wereld uit.  
 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren