Nederland beweegt voor KiKa 2021


Op zondag 26 september kwam héél Nederland in beweging voor KiKa. Ruim 1000 deelnemers kwamen wandelend, rennend of fietsend in beweging in de strijd tegen kinderkanker. Zowel vanuit huis als op locatie in het Máximapark in Utrecht zetten deelnemers zich in voor KiKa. Gezamenlijk haalden ze maar liefst €436.483,- op voor onderzoek naar kinderkanker!

In Utrecht stond saamhorigheid, verbinding en sportiviteit wederom centraal en renden bekende Run for KiKa teams, zoals Team Ilse en Team Ruurd, weer mee. Trotse partner Lidl was ook aanwezig met een eigen team en verzorgde o.a. de medailles en de prijzen voor de top fundraisers. De statiegeldactie in alle Lidl winkels leverde in totaal het fantastische bedrag van €100.000,- op. Vaste onderdelen zoals de kanjerkroning en de KidsRun droegen uiteindelijk bij aan een fantastische dag in het zonnige Máximapark.

Prachtige initiatieven

Team Jill deed, vanuit het dorp de Rijp, mee voor de 3-jarige Jill. Jill kreeg een maand geleden te horen dat acute lymfatische leukemie heeft. Daarop besloot de vriendengroep om zich in te zetten voor KiKa en mee te doen aan Nederland beweegt voor KiKa. Er werd een 1/8 triatlon (zwemmen, fietsen en hardlopen) in het dorp georganiseerd om geld op te halen. In totaal kwamen 40 mensen in actie en hebben ze met elkaar het fantastische bedrag van €26.676,19 opgehaald.

Goed onderzoeksnieuws

Uit recent onderzoek is gebleken dat het genezingspercentage van kinderen met kanker de afgelopen jaren is gestegen van 75% naar 81%. Concreet betekent dit dat niet langer 1 op de 4 (25%) kinderen het niet redt, maar 1 op de 5 (19%). Dit komt neer op het genezen van 600 kinderen i.p.v. 550 kinderen per jaar. Met de bijdrage van de deelnemers van Nederland beweegt voor KiKa worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Samen gaan we voor 100% genezing van kinderkanker.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren