Naar een betere nachtrust in het ziekenhuis

Naar een betere nachtrust in het ziekenhuis

Kinderen met kanker en hun ouders worden in het ziekenhuis gemiddeld 14 x per nacht wakker. Binnenkort start een nieuw, door KiKa gefinancierd onderzoek naar stille alarmen.

Onderzoek 

Kinderen met kanker worden vaak opgenomen in het ziekenhuis en hun ouders zijn daarbij meestal continu, ook ’s nachts, aanwezig. Gedurende de nacht hebben zowel kinderen als ouders vaak last van ziekenhuisgeluiden, zoals infuuspomp-alarmen, waardoor hun slaap wordt verstoord en stress wordt veroorzaakt. Uit eerder onderzoek blijkt dat kinderen met kanker en hun ouders in het ziekenhuis gemiddeld 14 x per nacht wakker worden, wat een grote invloed kan hebben op hun dagelijks functioneren. In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie zijn infuuspomp alarmen hoorbaar in de kamer van de patiënt. Het is echter ook mogelijk deze alarmen direct door te leiden naar de verpleegkundigen zonder dat er in de kamer zelf een alarm afgaat.

In deze studie zal getest worden of deze “stille alarmen” veilig zijn en wat het effect is van de alarmen op slaap en vermoeidheid. Als de stille alarmen veilig blijken zouden deze in de toekomst ingezet kunnen worden om slaap te verbeteren en stress te verminderen.
 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren