Mandy in actie voor kinderen met kanker

Tijdens Mud Masters voor KiKa trotseren honderden mensen de hindernisbaan voor kinderen met kanker. Alle deelnemers willen hun fysieke grenzen verleggen en gaan zo de uitdaging aan op de stormbaan. Maar voor deelnemer Mandy gaat het om meer dan alleen de uitdaging, ze doet namelijk mee omdat ze zelf het HPV virus heeft gehad. “Met spoed moest mijn baarmoeder eruit. Dus door dit alles geeft het zeker een dubbel gevoel om mee te doen voor KiKa.” 

Kanker van dichtbij meegemaakt 

Mandy is 36 jaar oud, heeft een dochter van bijna 16 en werkt in de gevangenis.  “Ik heb de 12 kilometer en 5 kilometer family run al eerder gedaan”, vertelt ze. “Door iets te snel te klikken heb ik per ongeluk de 16 kilometer aangeklikt. Maar dit houdt mij zeker niet tegen en we gaan er met volle moed en met veel motivatie tegenaan.”  

De gedachte dat je een fysieke uitdaging aangaat voor zieke kinderen motiveert Mandy enorm. De adrenaline kick en het verzadigde gevoel als je de run hebt uitgelopen is volgens haar niet te beschrijven. Helaas heeft ook Mandy van dichtbij mensen verloren aan kanker. “Nog steeds vechten mensen om ons heen tegen die rotziekte."

Tips om jouw actie een succes te maken 

Door de jaren heen heeft Mandy veel geld opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. Als échte Mud Masters expert deelt ze wat tips zodat ook jouw actie een succes wordt:  

  • Deel minimaal één keer per maand iets op social media.  Schrijf je berichten vanuit je hart. 
  • Wees niet bang om je directe omgeving om geld te vragen. Heel veel lieve mensen om ons heen hebben door de jaren heen geld gedoneerd. Ze doen het niet alleen om ons, maar vooral om KiKa te steunen. En dat doen ze dit jaar gelukkig ook weer.  
  • Als je voor de eerste keer meedoet, neem dan vooral goede zin en motivatie mee. Je kan het! 
  • Vergeet niet voor wie je dit doet. Meelopen voor KiKa is écht een geweldig gevoel. 
  • Je hoeft écht niet op een speciale manier te trainen. Zorg dat je basisconditie in ieder geval op orde is. Ik doe bijvoorbeeld aan kickboxen.  

Wil jij ook in actie komen voor kinderen met kanker?

Geef je dan snel op voor Mud Masters voor KiKa op 11 juni in Haarlemmermeer en op 24 september in Biddinghuizen. Als je je via KiKa inschrijft en minimaal €150,- sponsorgeld opgehaald, krijg je een gratis ticket.

Inschrijven

Lees meer: 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren