Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwemt voor KiKa

Vanaf 21 juni doet Maarten van der Weijden een tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen.

Maarten van der Weijden zal zich dit jaar samen met zijn ‘meezwemmers’ inzetten voor 11 doelen. De opbrengst komt voor de volle 100% ten goede aan kankerpatiënten. Daarnaast kunnen meezwemmers zelf kiezen voor welk doel zij specifiek geld willen ophalen.

Van der Weijden: “We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en projecten uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Zo zal Maarten met zijn Foundation onder meer geld bijeen proberen te zwemmen voor minder belastende kankerbehandelingen, nieuwe therapieën, maar ook voor koppelbedden voor patiënten die hun laatste dagen graag hun dierbaren dichtbij zich hebben. 

KiKa onderzoeken

Onderzoek 1: Optimale behandeling kinderen met uitgezaaide kanker 

De meeste kinderen met uitgezaaide kanker ondergaan een agressieve behandeling die gericht is op genezing. Bestraling is hier vaak een onderdeel van. Er is nog geen vast protocol hoe kinderen met uitgezaaide kanker het beste bestraald kunnen worden. Dit onderzoek is hierop gericht zodat de kans op genezing het grootst is, de kinderen minder bijwerkingen van de behandeling hebben en het aantal sessies geminimaliseerd kunnen worden.

Onderzoek 2: Onderzoek naar zeldzame, zeer agressieve (rhabdoïde) tumoren bij kinderen die voornamelijk in de hersenen en nieren voorkomen.

Op dit moment bestaat er geen effectieve behandelingsoptie voor kinderen met rhabdoïde tumoren. In dit onderzoek zullen gekweekte mini-tumoren worden gemaakt waarmee gekeken wordt hoe de rhabdoïde tumoren ontstaan en om nieuwe medicijnen voor deze tumoren te vinden.

Meer informatie over de Elfstedenzwemtocht is te vinden op www.11stedenzwemtocht.nl.

Foto: Casper van Aggelen

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren