Koningin Máxima bezoekt het Prinses Máxima Centrum

Koningin Máxima bezoekt het Prinses Máxima Centrum

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht gisteren een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Ook prof. dr. Jacques Neefjes was hierbij aanwezig, als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van KiKa. Koningin Máxima kreeg een rondleiding op de researchafdeling waar onderzoeken naar kinderkanker plaatsvinden die mede door KiKa gefinancierd worden.

“Desondanks is kanker nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte bij kinderen.”
- Rob Pieters, drijvende kracht achter het Prinses Máxima Centrum

Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. De beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker komen in dit centrum onder één dak. En niet, zoals nu het geval is, verspreid over zeven verschillende locaties in Nederland. Deze centralisatie zal de kwaliteit van zorg en onderzoek verder verhogen. Het volume aan onderzoek neemt toe. KiKa maakt zich hard voor de realisatie van het Prinses Máxima Centrum.

Prinses Maxima

De komst van het Prinses Máxima Centrum is heel belangrijk

Per jaar krijgen in Nederland zo’n 500 kinderen kanker. Het gaat om verschillende soorten kanker en de meeste vormen van kinderkanker komen maar tussen 5 en 25 keer per jaar voor. Nu vindt het onderzoek en de behandeling plaats door specialisten in zeven verschillende kinderoncologische centra. Ook worden de behandelingen steeds specialistischer. Door die versnipperde aanpak is het moeilijker om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering. En het verhoogt de kwaliteit van onderzoek en zorg.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren