KiKa start bakcampagne voor kinderen met kanker

Maart is de bakmaand bij Stichting Kinderen Kankervrij. De organisatie roept heel Nederland op om de keuken in te duiken en taartjes of andere baksels te maken én verkopen voor KiKa.  

Bakken voor KiKa

Voor het vijfde jaar op rij organiseert KiKa de campagne 'Bakken voor KiKa'. Het doel is zoveel mogelijk mensen, met in het bijzonder kinderopvangcentra, bso's en peuterspeelzalen, aan te zetten tot actie. Met de opbrengst van de zelfgemaakte baksels, kan KiKa nieuw onderzoek naar kinderkanker financieren. De succesvolle campagne wordt dit jaar voor het vijfde jaar georganiseerd. Door de jaren heen heeft de campagne meer dan € 300.000 opgebracht.

Bakpakket gratis aanvragen

Ook dit jaar kunnen actievoerders bij deelname een gratis bakpakket aanvragen op de website van Bakken voor KiKa. Hierin zit, onder andere, cupcakemix, sprinkles, cupcake vormpjes en stiften. Kinderen kunnen daarmee aan de slag en hun zelfgemaakte cupcakes versieren. Daarnaast is er ook een activiteitenpakket te downloaden, om zelf geknutselde etagères of doosjes met bijpassende labels te maken van de knutselproducten in het bakpakket. 

Wil jij meedoen? Vraag dan een bakpakket aan, maak de mooiste baksels en verkoop deze om onderzoek naar kinderkanker te steunen. 

Klik hier


Wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker 

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Het doel van KiKa is dit percentage te verhogen naar 100%, met optimale kwaliteit van leven. KiKa werft daarom fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Sinds haar oprichting in 2002, heeft KiKa al 235 onderzoeken gefinancierd. Naast het werven van fondsen, richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. 

Lees meer:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren