KiKa lanceert uniek evenement

Stichting Kinderen Kankervrij viert dit jaar haar 20 jaar bestaan en organiseert daarom een uniek evenement: De Kika Games. Deze Olympische Spellendag vindt plaats op 28 augustus in het iconische Olympisch Stadion in Amsterdam. 

De KiKa Games

Tijdens de Olympische Spellendag leggen deelnemers in duo-vorm (volwassenen en kind) een uitdagend parcours af. De tien spelonderdelen variëren van hordelopen, kogelstoten, een stormbaan tot een skippyball-race. Het doel is om samen met jouw partner alle spelonderdelen succesvol af te leggen. Er zijn verschillende tijdvakken voor de KiKa Mini's (6-8 jaar), KiKa Benjamins (9-11 jaar) en KiKa Teens (12-17 jaar). Bij deelname ontvang je een uniek KiKa Games t-shirt cadeau. 

Geld voor onderzoek

Het sponsorgeld, wat deelnemers inzamelen, komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dit is nodig want kinderkanker is doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Ruim 19% van deze kinderen redt het niet. Dit houdt in dat iedere drie dagen één kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker.   

20 Jaar KiKa

Presentator Jan Joost van Gangelen ging in gesprek met Frits Hirschstein, directeur van KiKa, over 20 jaar KiKa. De genezingskans van kinderen met kanker is namelijk gestegen van 72% naar 81% . Frits vertelt: “We hebben mooie resultaten geboekt maar we mogen niet op onze lauweren gaan rusten. Want we hebben nog een lange weg te gaan. Maar het gaat ons lukken.” 

 

Aanmelden voor de KiKa Games kan via www.kikagames.nl   

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren