KiKa haalt bijna 7 ton op voor Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Ruim 1.300 actievoerders gingen van 19 t/m 23 december in korte broek over straat om aandacht te vragen én geld op te halen voor kinderen met kanker. Al deze bikkels haalden samen € 637.379,- euro op. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt in de Lunchshow met Coen en Sander, waar KiKa directeur Jakolien van Eijk en KiKa Korte Broek boegbeelden Pim en Ties te gast waren.  

De afgelopen dagen werd er nog massaal gedoneerd en dit brengt de uiteindelijke opbrengst voor KiKa Korte Broek op € 693.322,-.


Jakolien van Eijk, directeur van KiKa vertelt: "Ik hoopte natuurlijk dat we het bedrag van vorig jaar zouden evenaren. Maar dat we zouden verdubbelen, dat had ik niet durven dromen. Dus daar ben ik echt mega trots op. Het feit dat kinderen in Nederland met elkaar in actie komen om samen te strijden voor kinderen met kanker. Dat is heel erg bijzonder om te zien."

Strijden voor de komst van een clean room in het Máxima  

Dit jaar komt de opbrengst van Missie 538 ten goede het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Met dit geld worden er clean rooms gebouwd. Dit zijn speciale ruimtes waar afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om de kankercellen aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn. In totaal bracht Missie 538, inclusief de bijdrage van KiKa Korte Broek, € 4.278.466,- op.  

Over KiKa en het Máxima 

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen kanker. Een op de vier kinderen overleeft deze ziekte niet. KiKa streeft als partner van het Prinses Máxima Centrum naar ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. KiKa is de belangrijkste financier van het onderzoek dat in het Máxima plaatsvindt. Daarom steunt KiKa de Missie van 538 door de volledige opbrengst van KiKa Korte Broek aan Missie 538 te doneren.

Ook relevant

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren